
Rårivna rödbetor
Att det kan vara så gott med råkost! Prova denna härliga och friska sallad med pigg mynta och fräsch apelsin som pricken över i!
Chiafrön har blivit omåttligt populära i mathälsokretsar och finns numera att få tag på i de flesta matvaruaffärer. Detta är en vacker och enkel efterrätt med en lite knaprig botten, krämig pudding i mitten och en fräsch smoothie på toppen.
1. Börja med bottenlagret: mixa alla ingredienserna med en stavmixer eller i en blender så att det blir en liten smet. |
2. Fördela blåbärssmeten i fyra glas. Ställ dem i frysen i 15–20 min. |
3. Under tiden kan du blanda till mellanlagret. Vispa ihop ingredienserna och häll blandningen jämnt fördelad i de fyra glasen från frysen med den nu lite stelnade blåbärssmeten. |
4. Ställ kallt i kylskåp. Låt stå i minst fyra timmar eller över natten. |
5. Det översta lagret, smoothien, gör du precis innan du ska servera efterrätten. Blanda alla ingredienserna i mixern och kör till en fluffig smoothie. Späd med lite mandelmjölk om du tycker att den blir för tjock. |
6. Fördela smoothien i glasen och servera! |
26,7 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Att det kan vara så gott med råkost! Prova denna härliga och friska sallad med pigg mynta och fräsch apelsin som pricken över i!
En mättande sås, som går bra att använda även som dip. Passar till det mesta.
Det finns många anledningar att dra ner på köttkonsumtionen. Att laga god och näringsrik mat från växtriket är inte så komplicerat som många tror.