Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion
  • Energi 240kcal
  • Protein 9g
  • Fett 10g
  • Kolhydrater 27g
  • Fibrer 2g

Ingredienser (1 port)

  • 1 banan
  • 1 ägg
  • lite smör till stekning
« Tillbaka till recept

Bananplättar

En banan och ett ägg kan bli ett underbart litet mellanmål. Gör små fina plättar i ett nafs och använd gärna lite mognare bananer som är lätta att mosa och även är lite sötare i smaken.

Näringsberäkning

  • Per portion
  • Energi 240kcal
  • Protein 9g
  • Fett 10g
  • Kolhydrater 27g
  • Fibrer 2g

Ingredienser

  • 1 banan
  • 1 ägg
  • lite smör till stekning

Gör så här:

  1. Mosa bananen med gaffel till en puré i en skål.
  2. Knäck ett ägg i skålen och blanda ihop banan och ägg väl.
  3. Stek små plättar  i lite smör på medelvärme någon minut på varje sida.
  4. Servera som de är eller med keso och kanel, lite nötter eller någon annan uppskuren frukt och en klick matyoghurt.
Senast uppdaterad 20 december 2022