« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion

Energi 240kcal

Protein 9g

Fett 10g

Kolhydrater 27g

Fibrer 2g

Ingredienser (1 port)

1 banan

1 ägg

lite smör till stekning

Bananplättar

Bananplättar

En banan och ett ägg kan bli ett underbart litet mellanmål. Gör små fina plättar i ett nafs och använd gärna lite mognare bananer som är lätta att mosa och även är lite sötare i smaken.

Gör så här:

  1. Mosa bananen med gaffel till en puré i en skål.
  2. Knäck ett ägg i skålen och blanda ihop banan och ägg väl.
  3. Stek små plättar  i lite smör på medelvärme någon minut på varje sida.
  4. Servera som de är eller med keso och kanel, lite nötter eller någon annan uppskuren frukt och en klick matyoghurt.

Senast uppdaterad: 14 apr. 2025