Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion 429 kcal
  • 19 g kolhydrater
  • 25 g fett (varav 15 g mättat)
  • 29 g protein
  • 4 g fibrer

Ingredienser (4 port)

  • 2 zucchinier
  • 2 paprikor (gärna gul och grön)
  • 400 ml körsbärstomater på burk
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl vatten
  • 400 g grillost (eller halloumi)
  • 15 g krasse
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Bakad grillost i grönsaksbädd

Rätt som du svänger ihop på tio minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Dessutom fyller den nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram, det gillar vi!

Näringsberäkning

  • Per portion 429 kcal
  • 19 g kolhydrater
  • 25 g fett (varav 15 g mättat)
  • 29 g protein
  • 4 g fibrer

Ingredienser

  • 2 zucchinier
  • 2 paprikor (gärna gul och grön)
  • 400 ml körsbärstomater på burk
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl vatten
  • 400 g grillost (eller halloumi)
  • 15 g krasse
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika.
  3. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner alla grönsaker, häll på körsbärstomater, linser och vatten. Krydda med rökt paprika, timjan, salt och peppar och rör om.
  4. Skär osten i 4 skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Baka i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Klipp över krasse och servera med matgryn eller ett gott fullkornsbröd.

 

Senast uppdaterad 23 december 2022