
Creme på gula ärtor med mejram och senap
1. Skala och hacka löken, lägg lök, buljong och ärtor i en kastrull och koka mjukt.
2. Lyft upp ärtorna och lägg i en mixer. Mixa med smetana
Man kan också smaksätta avokado-yoghurtssåsen med lite vitlök och citron om man vill; eller lite chilipeppar om man tycker det är gott!
Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadohalvorna med en sked.
Mixa avokadon med matlagningsyoughurten och olivoljan.
Smaka av med salt och peppar efter smak.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 120kcal 2g 11g 3g 1,5g
1. Skala och hacka löken, lägg lök, buljong och ärtor i en kastrull och koka mjukt.
2. Lyft upp ärtorna och lägg i en mixer. Mixa med smetana
Detta är en mycket enkel och väldigt god kall sås som vi använder till mycket. Vi tycker man kan ha den till nästan allt faktiskt.
1. Hetta upp rapsolja till 70°C i en kastrull. Häll den varma oljan över dillen och mixa riktigt slät, minst 5 minuter.2. Sila oljan genom f
Hösten är perfekt för skaldjur. Gör en enkel aioli som tillbehör.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741