
Creme på gula ärtor med mejram och senap
1. Skala och hacka löken, lägg lök, buljong och ärtor i en kastrull och koka mjukt.
2. Lyft upp ärtorna och lägg i en mixer. Mixa med smetana
Avokado är en riktig superfrukt! Den innehåller mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Jag brukar skiva ner den i sallad, eller bara mosa den med lite citron eller så gör jag en yoghurtsås som tillbehör till både kött och fisk eller några goda grönsaksbiffar. Den blir härligt len och fluffig och även svårlurade grönsaksskeptiker låter sig förföras!
Man kan också smaksätta avokado-yoghurtssåsen med lite vitlök och citron om man vill; eller lite chilipeppar om man tycker det är gott!
Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadohalvorna med en sked.
Mixa avokadon med matlagningsyoughurten och olivoljan.
Smaka av med salt och peppar efter smak.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 120kcal 2g 11g 3g 1,5g
1. Skala och hacka löken, lägg lök, buljong och ärtor i en kastrull och koka mjukt.
2. Lyft upp ärtorna och lägg i en mixer. Mixa med smetana
Detta är en mycket enkel och väldigt god kall sås som vi använder till mycket. Vi tycker man kan ha den till nästan allt faktiskt.
1. Hetta upp rapsolja till 70°C i en kastrull. Häll den varma oljan över dillen och mixa riktigt slät, minst 5 minuter.2. Sila oljan genom f
Hösten är perfekt för skaldjur. Gör en enkel aioli som tillbehör.