Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • 1 portion: 63 g
  • 4 portioner: 250 g

Ingredienser (4 port)

  • 2 st mogna avokador
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver¨
  • 4 msk honung, agavesirap, lönnsirap eller annat sötningsmedel
  • Några hallon till dekoration om man vill

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
« Tillbaka till recept

Avokado-chokladglass

Glass på avokado, kan det vara gott? Prova, du kommer bli förvånad!

Näringsberäkning

  • 1 portion: 63 g
  • 4 portioner: 250 g

Ingredienser

  • 2 st mogna avokador
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kakaopulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver¨
  • 4 msk honung, agavesirap, lönnsirap eller annat sötningsmedel
  • Några hallon till dekoration om man vill

Recept:

Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted

Gör så här:

  1. Gröp ur avokadon ur skalet och skär den i mindre bitar.
  2. Lägg alla ingredienser tillsammans med avokadon i en mixer. Men börja med att endast ta hälften av kokosmjölken. Ta allt det fasta vita, som ligger högst upp i burken; men vänta med att hälla i allt av det klara kokosvattnet.
  3. Kör alla ingredienser till en slät smet. Späd eventuellt med ytterligare kokosvatten för att få en tjock kräm.
  4. Häll över smeten i en frysbar behållare och låt stå i frysen minst 4 timmar.
  5. Före servering kan du ta fram glassen i tio minuter innan du gör små fina kulor och serverar. Dekorera gärna med några hallon.
Senast uppdaterad 20 december 2022