
Vad blir det till middag?
När dietisterna fixar vardagsmaten, den som gör störst skillnad för hälsan, blir det jättegott och hyfsat enkelt. Att maten är sund och näringsrik har de tänkt på, så det kommer på köpet.
Det här är en favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett.
1. Dela auberginerna i mindre bitar och stek i en stor gryta med olja på hög värme tills de får färg. |
2. Skala och hacka lök och ingefära och tillsätt i grytan med saffran, paprikapulver och ras el hanout. Tillsätt fond, citronjuice, tomater, honung och 5 dl vatten. |
3. Klipp ner aprikoserna och låt taginen koka under lock ca 15 minuter. Rör ner bönorna i grytan och smaka av med salt. |
Hela receptet: 168 g kolhydrater
Per portion: 28 g kolhydrater
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Ur boken Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! (Norstedts, 2020)
När dietisterna fixar vardagsmaten, den som gör störst skillnad för hälsan, blir det jättegott och hyfsat enkelt. Att maten är sund och näringsrik har de tänkt på, så det kommer på köpet.
Det här är riktig sallad, det. God, mättande, krispig och håller bra i kylen.
Att komma hem när det finns restplock kvar i kylen är lyx! På temat lyx och rest kommer här restomeletter som alltid funkar som mellanmål, som liten lunch, som frulle och som picknick. Bara att fylla med din lyxrest!