Bli medlem Ge gåva

Ingredienser (6 port)

  • 1 aubergine
  • 150 g getost
  • (den på rulle blir fin!)
  • Olivolja
  • Salt
  • 1 liten näve hackade valnötter
« Tillbaka till recept

Aubergineskivor med getost och valnötter

Gott som det är eller som tillbehör.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 150 g getost
  • (den på rulle blir fin!)
  • Olivolja
  • Salt
  • 1 liten näve hackade valnötter

Gör så här:

  1. Skiva auberginen i cirka 7 mm tjocka runda skivor. Försök få dem jämntjocka. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd ­ugnsform.
  2. Pensla auberginen med olivolja på båda sidor och salta. Stek i ugnen (200 grader) i cirka 30 min.
  3. Auberginen ska ha fått en fin gyllenbrun ton och skivorna ska vara mjuka. Känn efter med en provsticka.
  4. Fördela getosten (utan det hårda skalet) över varje skiva och strössla över de hackade valnötterna. Sätt tillbaka i ugnen ytterligare 10–15 min tills osten börjar bli gyllene och valnötterna har fått lite färg.
Senast uppdaterad 27 augusti 2018