« Tillbaka till recept
Aubergineskivor med getost och valnötter
Gott som det är eller som tillbehör.
Ingredienser
- 1 aubergine
- 150 g getost
- (den på rulle blir fin!)
- Olivolja
- Salt
- 1 liten näve hackade valnötter
Gör så här:
- Skiva auberginen i cirka 7 mm tjocka runda skivor. Försök få dem jämntjocka. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsform.
- Pensla auberginen med olivolja på båda sidor och salta. Stek i ugnen (200 grader) i cirka 30 min.
- Auberginen ska ha fått en fin gyllenbrun ton och skivorna ska vara mjuka. Känn efter med en provsticka.
- Fördela getosten (utan det hårda skalet) över varje skiva och strössla över de hackade valnötterna. Sätt tillbaka i ugnen ytterligare 10–15 min tills osten börjar bli gyllene och valnötterna har fått lite färg.
Senast uppdaterad 27 augusti 2018