Asiatisk grillad biffsallad
Den här pastan passar utmärkt på sensommaren när grönsakerna är nyskördade och smakar som bäst. Vitlöksklyftorna rostas med skalen på så att de inte bränns. Pilla ur dem vid serveringen.
Näringsberäkning
- Hela receptet:
- Fett: 170 g
- Kolhydrater: 47 g
- Protein: 130 g
Ingredienser
- 500 g flankstek
- 1 zucchini
- 150 g sockerärtor
- 2 gemsallat
- 1 morot
- 2 avokador
- Garnering:
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
- 50 g cashewnötter
- 1 lime, klyftad
- Salt och svartpeppar
- Dressing:
- 2 chilifrukter
- 2 salladslökar
- 3 msk sesamolja
- ⅔ dl rapsolja
- 1 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 lime, skal och saft
- 1 tsk honung
Recept:
Liselotte Forslin/Söderberg agentur
Foto: Ulrika Ekblom/Söderberg agentur
Gör så här:
- Rosta cashewnötterna hastigt i en torr panna på spisen.
- Skiva chilin och salladslöken till dressingen.
- Vispa ihop resten av ingredienserna till dressingen och lägg i chili och salladslök. Ställ åt sidan i rumstemperatur.
- Skär zucchinin i tunna skivor på längden och grilla eller stek dem i lite olivolja.
- Grilla eller stek sockerärtorna så de får lite svärta.
- Dela gemsalladen på mitten och grilla eller stek den hastigt på båda sidor.
- Skala moroten och fortsätt skära långa remsor med skalaren. Klyfta avokadorna.
- Salta och peppra lätt på alla grönsaker och lägg dem i en bunke. Skeda över lite av dressingen och blanda runt. Fördela på 4 tallrikar.
- Grilla eller stek köttet till en innertemperatur av 58 grader för medium. Salta och peppra och låt köttet vila 10 minuter innan du skivar det i 1 cm tjocka skivor.
- Toppa salladen med köttet, riv över korianderblad och mynta och strö på cashewnötterna. Servera med limeklyftor och resten av dressingen att skeda över köttet.