Bli medlem Ge gåva

3 X popcorn

Ingredienser:

  • 1 stor kastrull popcorn:
  • 1 dl popcorn
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • + önskad smaksättning
  • Smaksättning:
  • Kardemumma
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Dill och citron:
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk torkad dill
  • Paprika och chili:
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk anchochilipulver.

Gör så här:

Här var det fullkorn! Om det är något vi alla minns från första lektionen på dietistprogrammet så är det att popcorn är fullkorn, och att fullkorn är nyttigt. Sådan kunskap fäster ju lätt! Världens bästa snacks, här med tre goda smaksättningar.

1. Häll olja och popcorn i en stor kastrull.
2. Sätt på locket och spisplattan på medelvärme. När du hör första poppet, skaka kastrullen med jämna mellanrum och ta från värmen så snart det låter glest mellan poppningarna.
3. Strö på lite salt och, om du vill, något av våra smaktips medan popcornen fortfarande är varma.

 

Näringsberäkning per portion (ca 3 dl), 45 kcal:

4 g kolhydrater
2,5 g fett (varav 1 g mättat)
1 g protein
1 g fiber

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Senast uppdaterad 5 april 2022