Bli medlem Ge gåva

Bamsetidning

Svenska Diabetesförbundets specialutgåva av serietidningen Bamse, där Lill-Mickel får typ 1-diabetes. Det finns också ett spel med Lill-Mickel och hans vänner som är ett pedagiskt sätt att lära sig om diabetes.

Omslag bamseVarje dag får två barn i Sverige typ 1-diabetes. I tidningen Bamse och Lill-Mickel är Lill-Mickel en av dessa. Tidningen ger möjlighet till igenkänning för både det insjuknade barnet och alla i dess närhet som kan uppleva situationen som jobbig.

Bamsetidningens syfte är att på ett lekfullt och pedagogiskt vis lära kompisar, syskon och klasskompisar om sjukdomen. Även barn som lever med typ 1-diabetes har glädje av tidningen.

Tidningen och spelet finns att beställa i vår butik.

Lill-MIckel spelet

Ett pedagogisk­t spel i A3-format som ökar förståelse­n för barn hur det är att leva med diabetes. När man spelat klart finns en poster på baksidan som beskriver Lill-Mickels vardag och hur man som kompis kan hjälpa till. Perfekt att hänga upp på förskola/s­kola. 

De senaste åren har Svenska Diabetesförbundet framgångsrikt arbetat för att belysa de problem som finns runt skolgången för barn med diabetes. Framtagandet av tematidningen och spelet är en viktig del i detta arbete. De ges ut av Svenska Diabetesförbundet och EGMONT Publishing.

Föräldrarådet

Föräldrarådet

Det finns ett stort intresse inom organisationen att arbeta med frågor som gäller barn med diabetes. Föräldrarådet som bildades 2010 ska fungera som en referensgrupp till förbundsstyrelsen i barn- och föräldrafrågor. Rådet ska uppmärksamma viktiga frågor och ha kontakt med beslutsfattare i relevanta utredningar. 

Läs mer om Föräldrarådet
Senast uppdaterad 29 december 2022