Bli medlem Ge gåva

Ung Diabetes bestiger Kebnekaise för att samla in pengar till diabetes

9 augusti 2017

Torsdagen den 10 augusti beger sig Ung Diabetes, tillsammans med ett tjugotal personer med typ 1-diabetes och en av Sveriges främsta äventyrare Ola Skinnarmo, norrut för att ta sig an Sveriges högsta berg Kebnekaise. Projektet ska belysa sjukdomen diabetes och visa att diabetes inte behöver vara ett hinder för att göra vad du vill.

Resan upp mot Sveriges högsta topp dokumenteras, med stöd från MTG, av en filmare med diabetes och kommer i höst att sändas som en dokumentär på Viafree.

I samband med bestigningen samlar Ung Diabetes in pengar till diabetesforskning via Diabetesfonden och till programmet Life for a Child som hjälper barn med diabetes i låg och medelinkomstländer med vård och medicin. Målet är att samla in 207 900 kronor, 100 kronor för varje meter Kebnekaise är högt. Ett insamlingsmål som närmar sig med stormsteg då Ung Diabetes samlat in över 140 000 kronor redan innan de nått toppen av Kebnekaise.

- Vi är jätteglada över att vi lyckats samla in så mycket pengar, men vi är inte riktigt i mål än. Varje krona behövs för att underlätta den dagliga kampen mot diabetes. För så lite som ca 400 kronor får 1 barn tillgång till insulin i ett helt år, något som är skillnaden mellan att leva och dö för ett barn med diabetes, säger Cajsa Lindberg ordförande i Ung Diabetes.

Följ Ung Diabetes på Facebook och Instagram för att se hur bestigningen går och gå på in Charitystorm för att bidra till insamlingen. Varje krona räknas!

Bakom bestigningen står Ung Diabetes, som arbetar för att göra vardagen lättare för unga människor med diabetes samt för att minimera konsekvenserna av diabetes både för de som själva lever med sjukdomen och för deras närstående.

Alla nyheter