Bli medlem Ge gåva

Offensiv satsning från Diabetesförbundet och Diabetesfonden

9 april 2015

Svenska Diabetesförbundet rekryterar Petra Westerberg till ny marknadschef. Petra blir även chef för Diabetesfonden vars ändamål är att stödja forskning kring diabetes. Hon blir en viktig del i Diabetesförbundets satsning på att stärka medlemsbasen och öka intäkterna till Diabetesfonden.

Diabetesförbundet har inte haft någon marknadschef tidigare. Nu storsatsar förbundet för att förstärka erbjudandet till medlemmarna. Petra Westerberg kommer närmast från Nordisk kommunikation, där hon arbetade som kommunikationskonsult. Petra Westerberg tillträdde den nya tjänsten den 1 april.

– Det känns jättebra! Det finns mycket att göra här, vi behöver attrahera fler medlemmar bland de många personer med diabetes som finns i samhället och det är en väldigt spännande och viktig uppgift att leda arbetet med att förstärka vårt medlemserbjudande, säger Petra Westerberg.

Petra Westerberg har de senaste åtta månaderna på konsultbasis fungerat som vikarierande förbundsdirektör för Cecilia Gomez som har varit föräldraledig.

– Jag har många års erfarenhet av kommunikations- och marknadsfrågor i flera olika typer av organisationer, både från privata näringslivet men också landsting och kommun. Det kommer jag ha nytta av också i rollen som marknadschef, säger hon.

En viktig del av marknadschefens roll blir också att leda Diabetesfondens verksamhet, vars ändamål är att samla in pengar till forskning kring diabetes, där dryg 17 miljoner kronor kunde delas ut till forskning förra året.

Förbundet har rekryterat ytterligare ett nytillskott, Carina Wide. Hon har tidigare arbetat med kommunikation och strategiskt påverkansarbete för den Socialdemokratiska riksdagsgruppen. Hon har dessutom jobbat med medlemsrekrytering för LO-förbundet Seko. Hon har också suttit i kommunfullmäktige i Göteborg, samt i utbildningsnämnden och stadsdelsnämnden.

Diabetesfonden har också rekryterat nya medarbetare. Elise-Marianne Åberg, tidigare generalsekreterare för Föreningen Nordens Ungdomsförbund, ersätter nuvarande verksamhetsansvarig Maria Halvorsen under hennes föräldraledighet och Caroline Enell är ny marknadsassistent med insamlingsfokus.

För mer information:

Cecilia Gomez, förbundsdirektör, 08-564 821 03,cecilia.gomez@diabetes.se

Petra Westerberg, marknadschef, 0703-00 50 84,petra.westerberg@diabetes.se

Alla nyheter