Bli medlem Ge gåva

Molly Sandén och Peter Jihde leder tv-galan

18 oktober 2018

Diabetesgalan rycker närmare och det blir en lika stjärnspäckad och intressant gala som i fjol. I år delar Peter Jihde programledarskapet med artisten Molly Sandén. Båda två har diabetes typ 1 och brinner för att sprida kunskap.

− Trots att diabetes är en av vår tids värsta folksjukdomar så är kunskapen kring sjukdomen alltför dålig. Fördomarna är däremot många. Därför känns det extra viktigt att få delta i Diabetesgalan i år och sprida viktig kunskap som kan rädda liv, säger Molly Sandén.

De kommer att guida tittarna genom en kväll med både allvar och glädje där underhållning blandas med människors egna berättelser och erfarenheter av att leva med diabetes. Nytt för i år är också att det blir för- och eftersändningar på Viafree och Viaplay från blå mattan, som leds av tv-profilen Isabel Adrian med egen erfarenhet av graviditetsdiabetes.
− Molly och Isabel är två kvinnor med erfarenhet av diabetes som vet vad de pratar om och som vill lära andra. I år blir vi svårslagna, säger Peter Jihde.

Under kvällen kommer bland annat artisterna Tomas Andersson Wij och Lasse Stefanz uppträda. Molly Sandén deltar också som artist. För andra året i rad delar Christina Stenbeck ut The Maximus Prize på en halv miljon kronor till någon som utmärker sig i kampen mot diabetes i Sverige. Priset är instiftat till hennes bror Max Stenbecks minne.

Diabetesgalan och de tre dokumentärerna är ett samarbete mellan Svenska Diabetesförbundet och Nordic Entertainment Group (NENT) som inleddes 2017 och sträcker sig över tre år.
− Det är med enorm stolthet jag ser tillbaka på förra årets diabetesgala. Engagemanget från alla de som jobbade med programmet och inte minst gensvaret från publik och tittare var helt fantastiskt. Nu ser vi till att göra årets gala ännu större och ännu bättre med fler gäster, fler personliga berättelser och mer underhållning. Allt för att samla in ännu mer pengar till den livsviktiga diabetesforskningen, säger Anders Jensen, VD och koncernchef för NENT Group.

Alla pengar som samlas in under galan går till Diabetesfonden. Diabetesgalan direktsänds i TV3, Viafree och Viaplay på Världsdiabetesdagen den 14 november klockan 20:00.

Text: Staffan Ohlson
Foto: Johnny Wohlin

Alla nyheter