Bli medlem Ge gåva

Initiativ i kampen mot diabetes

4 november 2019

Hallå där Jimmy Karlsson, styrelseledamot i Roslagens Diabetesförening, som driver en rad initiativ i kampen mot diabetes.

Du har redan hunnit hoppa på diabeteskampen och driver nu ett flertalet initiativ. Varför är kampen viktig för dig?
Precis som diabetes så handlar diabeteskampen om så många olika saker. Diabetes är en kamp för dig som har diabetes, det är en kamp för dig som är förälder, syskon eller vän. Men det är även en kamp forskningen bedriver för att lösa gåtan om diabetes. Det är helt enkelt en kamp för alla och något jag stå för och vill bidra till med hjälp av mina initiativ.

Hur engagerar du dig i diabeteskampen?
När tv-galan kom ville jag göra mer än att sitta hemma och skänka pengar, så jag anordnade diabetespromenaden i Norrtälje, som nu är inne på sitt tredje år. Tack vare sociala medier och lokaltidningen lyckades vi locka 200 personer och med hjälp av dem och stöd på olika sätt från lokala företag samlade vi in 30 000 kronor till diabetesforskningen.

Sedan började jag tillsammans med min familj att pärla armband för att stötta diabeteskampen. I år, likt förra året, är vi uppe i över 1 000 armband vilket innebär 100 000 kronor till kampen! Nu håller jag även på att arrangera en välgörenhetskonsert här i Norrtälje. Möjligheterna är många för den som vill engagera sig, och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser

Vad skulle du ge för tips till de som vill engagera sig i diabeteskampen?
Alla initiativ är bra initiativ! Det finns inget för stort eller för litet. Man kan börja med att uppmärksamma att man har diabetes själv, sprida den kunskapen som du har och dela din historia. Om du inte vill berätta om dig själv så dela det andra gör eller berättar. Då sprider du kunskap och medvetenhet om diabetes, och du sprider även budskapet kring diabeteskampen. Glöm inte att använda #diabeteskampen bara! Men jag talar av egen erfarenhet när jag säger att det är väldigt roligt att vara arrangör, man får en enorm kick av det!

Är du intresserad av att delta i diabetespromenaden? Du hittar mer information på Facebook: Diabetespromenaden i Norrtälje 

Alla nyheter