Bli medlem Ge gåva

Fredrik Löndahl ställer inte upp för omval

24 november 2017

Svenska Diabetesförbundets ordförande Fredrik Löndahl ställer inte upp för omval vid nästa års riksstämma.

Efter noga övervägande har Fredrik Löndahl bestämt sig för att lämna över stafettpinnen till någon annan. Det beskedet meddelade han valberedningen nyligen.

– Jag har engagerat mig i Diabetesförbundet på nationell nivå sedan 2006 och som ordförande sedan 2012. Jag är stolt över det förtroende jag har fått av medlemmarna och över det arbete som vi tillsammans har gjort i Diabetesförbundet och i förbundets forskningsfond, säger Fredrik.

– Uppdraget som Diabetesförbundets ordförande har varit väldigt intressant och utmanande. Jag känner att förbundet har utvecklats enormt de senaste åren. Vi har en stabil grund att stå på, under 2016 växte medlemsantalet samtidigt som vi äntligen fått till en efterlängtad Diabetesgala nu i höst, inom ramen för ett treårigt mediesamarbete med MTG, säger Fredrik.

– Mitt engagemang för diabetesfrågorna kommer fortsatt att vara starkt, och jag utesluter inte framtida uppdrag inom organisationen. Naturligtvis fortsätter jag med samma engagemang fram till riksstämman i maj 2018, men då är det tid att lämna över ordförandeklubban, säger Fredrik.

Fredrik kandiderar till uppdrag inom Internationella diabetesfederationen, IDF. Nu arbetar valberedningen för fullt med ge ett förslag till ny ordförande och förbundsstyrelse. Föreningarna har möjlighet att inkomma med sina nomineringar fram till 18 januari. Valberedningen presenterar sitt förslag den 6 april 2018. 

Riksstämman

Riksstämman äger rum den 18-20 maj 2018, då väljs förbundsstyrelsen för kommande treårsperiod.

Viktiga datum
20 november motionsstopp
20 november besked om omval från förtroendevalda
18 januari nomineringsstopp
20 februari fördelning av ombud per förening i varje län ska meddelas förbundskansliet.
6 april sista anmälningsdag till riksstämman
6 april valberedningen inkommer med skriftligt förslag till val
20 april utskick av riksstämmohandlingar

Alla nyheter