Bli medlem Ge gåva

Diabetesförbundet överlämnade vykort

1 september 2017

För att sätta press på politikerna i VAB-frågan så överlämnade förbundet idag 2300 vykort till socialminister Annika Strandhäll, där de som skrivit under kräver en snabb lösning.

Diabetesföräldrar måste ges rätt till ledighet och ersättning för att utbilda ny skolpersonal kring sitt barns diabetes. Diabetesförbundet har arbetat aktivt med frågan sedan Försäkringskassan 2015 började tillämpa en strängare tolkning av reglerna för tillfällig föräldrapenning.

Före sommaren träffade förbundet socialminister Annika Strandhäll och överlämnade ett färdigt lagförslag om att införa kontaktdagar. Sedan har inget hänt. För att trycka på och visa att det är många som väntar på en lösning så har förbundet under sommaren, med start under Almedalsveckan, tillsammans med lokalföreningarna drivit en vykortskampanj.

Idag lämnades 2300 vykort över till socialministern och hennes stab för att öka trycket på regeringen och visa på det engagemang som frågan väcker.
− Det här är en viktig fråga som måste få en lösning nu. Föräldrarna sliter dag ut och dag in, och även på nätter. De känner en uppgivenhet när de inte får den här stöttningen från samhället. Vi vill få till en lagändring för att ge föräldrarna möjlighet att vara med i skolan och utbilda personalen. Vi har redan lämnat över ett konkret förslag som skulle innebära en enkel och bra lösning för föräldrarna och deras barn, säger förbundsordförande Fredrik Löndahl.

Alla nyheter