Bli medlem Ge gåva

Cajsa Lindberg ny ordförande för Svenska Diabetesförbundet

19 maj 2018

Stort grattis Cajsa Lindberg som idag valdes till ny förbundsordförande på Riksstämman i Stockholm.

Hur känns det att få medlemmarnas förtroende att leda organisationen?

− Det känns otroligt häftigt och jag är väldigt stolt och ödmjuk inför uppgiften. Att känna att jag har så många med mig är fantastiskt, och det är viktigt, för utan det stödet hade jag aldrig gjort det.

Vad har du för förväntningar inför ditt uppdrag?

− Jag hoppas på en glädjerik mandatperiod med mycket engagemang och passion där förbund, kansli och regionala och lokala föreningar arbetar tillsammans för att bli ännu mer synliga.

Vad vill du börja med?

− Jag vill göra allt. Jag tror det är viktigt att strukturera det interna arbetet, får ordning på ekonomin och rida på den våg vi haft några år med ökad uppmärksamhet externt vilket också kan ge fler samarbeten.

Vilka är de viktigaste framtidsfrågorna?

− Ekonomifrågan är grundläggande. Påverkansarbetet är jätteviktigt, till exempel när det gäller jämlik vård. Vi ser att man på vissa håll har börjat ta betalt för tekniska hjälpmedel. Jag vill att vi enar oss som organisation så att vi jobbar mot samma mål. Men också att vi har roligt.

Vad har du för egenskaper som gör att du kommer att lyckas med dina ambitioner?

− Jag vill tro att jag värderar och kan bygga relationer. Jag vill också tro att jag är en lyssnande person som har möjlighet att förankra och förhoppningsvis motivera och ena oss som organisation.

Alla nyheter