Bli medlem Forskning

Välkommen på fikaträff!

9, 19 och 25 maj kommer ungdomar mellan 15-18 år få möjlighet att träffas och prata med andra som är i samma situation. Träffen kommer hållas av André, en kille som levt 23 år med typ 1 diabetes.

Är du nydebuterad med diabetes?  

Vi vet vilken omställning det är att få och leva med diabetes och har sett ett intresse av att få kontakt med andra som är i samma situation. Därför kommer vi i vår erbjuda ungdomar som är mellan 15-18 år att komma till en fikaträff för att snacka om allt mellan himmel och jord. Platsen för första träffen är Svenska Diabetesförbundets kansli i Stockholm men vår ambition är att senare kunna ordna träffar över hela landet. Träffen kommer hållas av André som själv lever med typ 1 diabetes. 

Vem är André?

Vid 11-års ålder fick jag diabetes typ 1. Bland det jobbigaste jag upplevde i början var saknaden av att prata med någon annan som levde med diabetes, som kunde berätta hur livet fungerade. Läkare och dietister i all ära men ung som jag var lyssnade jag inte så mycket på läkarsnack. Jag valde tidigt efter jag fått diabetes att jag själv ska styra och att diabetesen inte får styra mig. Det är fortfarande det jag lever efter.  

Mitt namn är André och jag har haft diabetes i 23 år nu. Jag bjuder in dig till en fikagrupp där vi bara sitter och snackar om  hur det är att faktiskt leva med diabetes.  

Är du mellan 15-18 år så häng på och ta en fika så snackar vi lite om allt och inget! 

Anmälan

Anmäl dig till en eller flera träffar genom att mejla lokalt@ungdiabetes.se senast 4 maj. Berätta också om du har någon specialkost eller matallergi. 
Vi har ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller, så se till att anmäla dig på direkten! 

Tid och plats

Var? Svenska Diabetesförbundets kansli, Arenavägen 45, Johanneshov, Stockholm
När? 9, 19 och 25 maj, klockan 18:00-20:00
Kostnad? Gratis!

Senast uppdaterad 19 april 2022