Bli medlem Ge Gåva

Ung Diabetes gästar podden Tre liv med Diabetes!

Ung Diabetes kommer i tre avsnitt gästa podden Tre liv med Diabetes och prata om skam och psykisk ohälsa, att vara anhörig och forskning om diabetes samt träning och hälsa.

Podden Tre liv med Diabetes drivs av Sandra Bennerdt, Filippa Jartén och Felicia Jartén. Tre vanliga tjejer som levt större delen av sina liv tillsammans med sjukdomen Diabetes typ 1. De startade podden för att sprida kunskap och vara ett stöd för andra som också lever med diabetes. I podden blandas lättsamma och tyngre ämnen som fest och dejting, känslor kring HBA1C, graviditet och acceptans.

I tre avsnitt kommer Ung Diabetes gästa podden och belysa viktiga ämnen. Evelina som själv lever med Diabetes typ 1 kommer prata om känslan av skam och psykisk ohälsa. Louise arbetar som forskare om diabetes, hon och Jennifa kommer även berätta om livet som anhörig.  Alexander som också lever med Diabetes typ 1 belyser ämnet träning och hälsa. 

Håll utkik här och på våra sociala medier för att inte missa när avsnitten släpps, men redan nu rekommenderar vi er att lyssna på avsnitten som redan är släppta. Tre liv med Diabetes hittar ni på Podcaster, Acast och Spotify.

Senast uppdaterad 16 april 2024