Bli medlem
Ge en gåva

Gott nytt år

31 december 2016

År 2016 börjar lida mot sitt slut, ett händelserikt år som inneburit många framsteg för Ung Diabetes. Vi vill fira in det nya året genom att dela med oss av några av de områden vi har arbetat med under det gångna året.

Vi har haft turen att dela kunskaper och erfarenheter med engagerade personer som deltog under årets kick-off. Vi har fått träffa och lära känna många medlemmar både under årets ungdomsläger på Boda Borg och Skärgårdshelgen i Stockholm. Vi har med hjälp av lokalt aktiva och våra medlemmar spridit kunskap kring diabetes och bedrivit en kampanj för att slå hål på fördomar.

Året har inneburit ett fortsatt arbete med att påverka sjukvården genom att lyfta vikten av förbättrad övergång från barn- till vuxenavdelning, ett projekt vi kallar för ungdomsmottagningar. Vi har fortsatt jobba med viktiga frågor för att påverka och göra livet lättare för unga med diabetes.  Vi deltog under Almedalsveckan, ett deltagande som växer för varje år som går. Vi åker dit med inbjudningar från myndigheter och organisationer för att delta i paneldebatter och i seminarier. Vårt deltagande innebär en stor möjlighet, där vi med hjälp av alla våra medlemmars stöd, kan bli en självklar röst inför alla politiker. En röst som lyfter det ofta bortglömda unga patientperspektivet i frågor som rör vår vardag. Det är en självklarhet för oss att vi ska finnas delaktiga i de besluten.

Vi har haft turen att fortsätta knyta kontakt och samarbeta med diabetessjuksköterskor, både genom föreläsningar och representation vid SFSDs symposium. Genom ett nära samarbete med och mycket stöttning från Svenska Diabetesförbundet har vi känt oss extra starka i många frågor. 

Mycket av det som kännetecknar 2016 kommer vi ta med oss in i det nya året. Vi ser fram emot att tillsammans med er genomföra vårt stora insamlingsprojekt, #keb17, där vi kommer bevisa att vi är större än våra toppar och dalar samtidigt som vi samlar in pengar till Diabetesfonden och Life for a Child.

Tack till alla er som under året börjat eller fortsatt engagera er i frågor kring diabetes. Tack till alla er som stöttar oss genom att hylla, heja och sprida vårt arbete genom att dela våra inlägg  i sociala medier.  

Vi ser fram emot att fortsätta driva viktiga frågor tillsammans med er. Tillsammans gör vi skillnad för personer som lever med, eller nära, diabetes.

Gott Nytt År!
Ung Diabetes råd

 

Alla nyheter