Bli medlem Forskning

Diabetesprojektet

Varje höst anordnar Ung Diabetes lokalt ansvariga en projekthelg för våra medlemmar mellan 15-30år som vill engagera sig för att göra livet lättare för personer som lever med diabetes.

Vilka kan vara med?

Projektet riktar sig till dig som är medlem mellan 15-30 år som har en grundidé eller en vilja att drive igenom ett projekt som handlar om diabetes eller som på annat sätt gör livet enklare för unga med diabetes. Engagemang ligger till grund för att lyckas, så inga förkunskaper krävs. Såväl nya deltagare som tidigare deltagare är välkomna att ansöka. Ta chansen och var med denna helg!

Jag vill engagera mig men vet inte hur?

Ingen fara! Vi hjälper dig. Tips på projekt att starta kan vara att föreläsa, anordna fikaträffar, läger eller aktivitet för unga i din hemstad, skapa smycken eller kläder, föreläsa, producera en podd, anordna en utställning eller samla in pengar till förmån för diabetes. Endast fantasin sätter stopp! Spana också gärna in våra sociala medier för att se tidigare projekt som drivits av våra medlemmar och få ytterligare inspiration. Men det är inget krav att komma med en färdig idé, vi hjälper dig gärna att bolla tankar och idéer.

Projekthelgen

Under projekthelgen samlas alla deltagare för en inspirerande helg där ni får hjälp att starta igång era projekt, lyssna på inspirerande föreläsningar och träffa andra engagerade personer - allt för att ni ska lyckas optimalt med ert diabetesrelaterade projekt! Ung Diabetes står för mat och logi från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Deltagare ansvara för och betalar resan till och från Diabetesförbundets kansli på egen hand.

Efter helgen är målet att ni ska ha en bra grund för att kunna genomföra era projekt. Ambitionen är att ni under året ska fortsätta planera och genomför ert projekt med stöttning från en handledare som utses under projekthelgen. 

 

Just nu

Just nu är anmälan till diabetesprojektet 2022 öppen. Vi hoppas just du vill vara med <3 För mer information, hör av dig till lokalt@ungdiabetes.se eller till våra lokalt ansvariga Ebba och Amanda

Senast uppdaterad 25 juli 2022