Bli medlem
Ge en gåva

Diabetesprojektet

Välkommen till Diabetesprojektet - en inspirationshelg för ditt engagemang 2021 tillsammans med Ung Diabetes!

Ung Diabetes vision är att göra livet lättare att leva med diabetes och skapa nätverk för unga över hela Sverige. Har du en projektidé och vill engagera dig så vill vi gärna ha med dig till Diabetesprojektet. I år kommer helgen utgå från temat “Diabetes stoppar inte mig från att göra det jag vill”! Under helgen kommer du få hjälp med att starta igång ditt projekt, lyssna på inspirerande föreläsningar och träffa andra engagerade personer - allt för att du ska lyckas optimalt med ditt diabetesrelaterade projekt! Vi har i år den stora glädjen att erbjuda en exklusiv inspirerande föreläsning med radioprofilen och musikjournalisten Tina Mehrafzoon som själv lever med typ 1 diabetes.

Vi söker medlemmar som är 15-30 år, har en grundidé och viljan till att driva ett eget projekt rörande diabetesfrågor eller som på annat sätt gör livet enklare för unga med diabetes. Engagemang ligger till grund för att lyckas, så inga förkunskaper krävs. Såväl nya deltagare som tidigare deltagare är välkomna att ansöka. Ta chansen och var med denna helg!

Känner du att du vill engagera dig men inte vet hur? Tips på projekt att starta kan vara att föreläsa, anordna mötesplats i din stad med t.ex. aktiviteter för unga med diabetes eller samla in pengar till förmån för diabetes. Endast fantasin sätter stopp! Spana också gärna in våra sociala medier för att se tidigare projekt som drivits av våra medlemmar och få ytterligare inspiration.

Efter helgen är målet att du ska ha en bra grund för att kunna genomföra ditt projekt. Du behöver med andra ord inte ha någon färdig idé när du ansöker till helgen. Vi vill sedan att du under året planerar och genomför ditt projekt själv eller i grupp. Med dig på resans gång kommer du kunna få hjälp och stöttning av handledare från Ung Diabetes Råd. 

Ung Diabetes står för mat och logi från fredag eftermiddag till söndag eftermiddag. Deltagare ansvara för och betalar resan till och från Diabetesförbundets kansli på egen hand.

När: 10-12 september 2021

Vart: Svenska Diabetesförbundets kansli, Stockholm
Arenavägen 45 17tr , 121 16 JOHANNESHOV 

Observera! Vi följer de coronarestriktioner som finns, vilket innebär att helgen kan komma att genomföras digitalt.

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 18 juli 2021. Du som anmält dig kommer bli kontaktad av Ung Diabetes när anmälningstiden är slut för att få bekräftat om du fått en plats eller inte. Vid återbud efter accepterad deltagarplats debiterad en avgift på 200 kronor. Anmäl dig nu då vi har begränsat antal platser! 

Har du frågor? Kontakta lokalt@ungdiabetes.se

 Vi ser fram emot din ansökan!

 Glada hälsningar,
Ung Diabetes Råd

Anmälan Projekthelg 2021

Senast uppdaterad 5 juli 2021