Bli medlem Forskning

Lovisa Hjalmarsson

I augusti i år har jag levt med typ 1-diabetes i 10 år, men det är först under de senaste 3 åren jag har accepterat min sjukdom efter att i tonåren ignorerat den. Tanken på att nu få möjlighet att träffa andra människor som lever med diabetes, utbyta kunskaper och erfarenheter, utmana oss genom att bestiga Sveriges högsta berg och samtidigt samla in pengar till forskning gör mig så otroligt taggad, glad och rörd. Nu ska vi ge diabetes ett ansikte utåt!

 Eftersom jag alltid har gillat att pyssla ville jag använda mig av min kreativa sida till mitt insamlingsprojekt. Därför pärlar jag diabetesarmband till försäljning i olika färger och med olika texter. Vem vill inte ha något fint att pryda handleden med och samtidigt bidra till en sådan bra sak som pengar till diabetesforskning och hjälpa diabetiker världen över till en bättre diabetesvardag?

 För alla oss som är med blir det naturligtvis en utmaning rent fysiskt och kunna hålla blodsockret under kontroll när vi är aktiva under sådan lång tid. Men min största utmaning tror jag blir den psykiska biten. Jag har aldrig gjort något som kan liknas vid detta tidigare, så att tro på mig själv och tro på att jag kan klara av att ta mig upp till toppen blir min största utmaning. Jag är ändå övertygad att med hjälp och peppning från andra deltagare ska även jag klara mig genom toppar och dalar! 

Du kan följa min resa mot toppen på @lovisa_hjalmarsson på Instagram eller på lovisahjalmarsson.blogg.se

Senast uppdaterad 17 mars 2017