Bli medlem Ge Gåva

Linda Törnqvist

Jag heter Linda Törnqvist, är 26 år och bor i Uppsala. Nu i februari ”firade” jag 10 år tillsammans med min typ 1 diabetes. Jag älskar att vandra och vara ute i naturen. Har fjällvandrat, gått Dalkarlsvandringen (Mora-Stockholm, 32 mil på 12 dagar) och när jag ser en topp så ska jag, envis som jag är, ta mig upp på den!

Att bestiga Kebnekaise har alltid varit en dröm för mig, så att nu i augusti få göra denna otroliga utmaning tillsammans med Ung Diabetes ser jag verkligen fram emot.

Att kombinera detta tillsammans med insamlingen till diabetesforskning och Life for a Child känns extra meningsfullt! Att kunna hjälpa barn med diabetes i utvecklingsländer att få tillgång till insulin är en sak jag gärna kämpar för. Jag kommer att satsa på att prata om och sprida information om projektet till nära, kära och alla jag känner och försöka få dem att bidra till insamlingen. På Valborg, när många vänner kommer till Uppsala, tänkte jag t.ex. passa på att fixa en valborgsfika där de kan ge en valfri summa för en god sak.

Den största utmaningen för mig kommer vara att få blodsockret att ligga så bra som möjligt under vår bestigning så att jag verkligen kan njuta av vandringen och gemenskapen!

Genom att få vara med och bestiga Kebnekaise hoppas jag än en gång kunna bevisa att min diabetes inte kan stoppa mig! Följ min resa på @linda_tornqvist på Instagram.

Senast uppdaterad 17 mars 2017