Bli medlem Ge Gåva

Jesper Hallberg

Det finns flera anledningar till att jag tycker att projektet är spännande. Då jag relativt nyligen själv diagnosticerades med diabetes så ser jag fram emot att träffa andra diabetiker. Att vi får lov att bestiga Kebnekaise samtidigt som vi försöker göra något positivt för alla som idag lever med diabetes är något som tilltalar mig.

Under den korta tid jag har haft diabetes har jag hunnit reflektera och känner mig väldigt glad över att bo i Sverige där vi får fantastiskt hjälp av läkare och sjuksköterskor samt effektiv medicinering. Att kunna vara med och bidra till att barn i utvecklingsländer ska kunna få samma möjligheter som oss och att forskningen kring diabetes kan fortsätta känns som en självklarhet.

Jag hoppas att genom att vara ännu mer öppen om min egen diabetes kunna hjälpa andra att förstå vad diabetes faktiskt innebär och samtidigt visa att det går att leva ett mycket bra liv tillsammans med sin sjukdom. Genom att öppet prata om detta projekt hoppas jag att alla i min omgivning, såväl privatpersoner som företag, känner att de vill med och bidra till insamlingen så att fler barn med diabetes får möjlighet till en bättre vardag och att forskningen kring sjukdomen kan fortsätta.

Min största utmaning med att bestiga Kebnekaise kommer vara att hinna komma underfund med hur just min kropp fungerar och reagerar på långvarig lågintensiv påfrestning.

Följ mina förberedelser och @jesperkeb17 på Instagram.

Senast uppdaterad 27 mars 2017