Bli medlem Ge Gåva

Jenny Ugalde

Jag upptäckte tjusningen med den svenska fjällvärlden först för ett par år sedan och är fortfarande nybörjare. Att bestiga Kebnekaise är en längtan som vuxit fram, men jag har känt mig tveksam till om jag skulle klara utmaningen på egen hand. När möjligheten kom att kunna göra det tillsammans med andra diabetiker och att samtidigt bidra till forskning så var det självklart för mig att söka.

För att bidra till insamlingen jobbar jag för att öka medvetenheten i min omgivning om diabetes, tex via engagemang i min lokalförening, via sociala medier, via släkt och vänner. Jag tänker använda de kanaler jag redan har för att bidra till insamlingsmålet.

Den största utmaningen med att bestiga Kebnekaise är blodsockret. Promenader är världens bästa blodsockersänkare för mig, och då menar jag vanlig promenad på flat mark. Här ska vi vandra många timmar, i blandad terräng och mest uppför.

Jag är senioren i sällskapet. Trots det lär jag mig fortfarande saker om min egen kropp. Att både vara väl förberedd och tränad inför det här känns som ett måste. Jag känner att jag måste vara väldigt säker innan jag åker på exakt hur kroppen reagerar vid långvarig fysisk påfrestning, att jag har den perfekta basalen redo på pumpen och såklart att jag har med mig massor av kolhyratsgel och dextrosol. 

Utmaningen med Kebnekaise känns såklart extra speciell eftersom jag firar 35 år med sjukdomen i år om bara några dagar.

Du kan följa mina förberedelser på @Jennypenny75 på Instagram.

Senast uppdaterad 17 mars 2017