Bli medlem Ge Gåva

Kebnekaise

Här kan du läsa om när Ung Diabetes besteg Sveriges högsta berg. Att bestiga Kebnekaise är en tuff prövning för alla men att göra det med diabetes är ännu tuffare. Diabetes är en ständig kamp mot höga och låga blodsockervärden. Genom att bestiga Sveriges högsta berg ville vi visa att vi är större än våra toppar och dalar.

Insamlingskampanj

I samband med bestigningen ville vi uppmärksamma diabetes och samla in pengar. Sammanlagt samlades det in 330 000 kronor där hälften skänktes till Diabetesfonden och hälften till Life for a Child. 

Tack till våra sponsorer

         

Vad handlar projektet om?

30 unga deltagare med diabetes ska genomföra en av de tuffaste prövningarna som finns i Sverige, att bestiga Kebnekaise. Samtidigt uppmärksammar vi diabetes med en insamlingskampanj till diabetesforskningen och till projektet Life for a Child.

Läs mer om projektet
Deltagare

Deltagare

Ett härligt gäng engagerade personer med diabetes står inför en stor utmaning - att bestiga Sveriges högsta topp! Läs mer om vad de olika deltagarna tänker kring att bestiga Kebnekaise.

Läs mer om Deltagare
Vi vill, vi kan, vi ska

Vi vill, vi kan, vi ska

"Vi vill, vi kan, vi ska". Det var mottot för den resa som ett trettiotal personer med diabetes typ 1 skulle påbörja den 11 augusti 2017. De skulle bevisa att de var mycket mer än sina toppar och dalar genom att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Projektet kring bestigningen som Ung Diabetes låg bakom, gick under namnet Keb17.

Läs mer om Vi vill, vi kan, vi ska
Senast uppdaterad 30 november 2021