Bli medlem
Ge en gåva

Bestiga Kebnekaise

Att bestiga Kebnekaise är en tuff prövning. Att göra det med en diabetesdiagnos är ännu tuffare. Diabetes är en ständig kamp mot höga och låga blodsockervärden. Genom att bestiga Sveriges högsta topp vill vi visa att vi är större än våra toppar och dalar.

Insamlingskampanj

I samband med bestigningen ville vi uppmärksamma diabetes och samla in pengar. Målet var att samla in 209 700 kronor som vi skänker till Diabetesfonden och Life for a Child. Diabetesfonden är Diabetesförbundets forskningsfond som delar ut anslag till forskingsprojekt som berör alla typer av diabetes och Life for a Child arbetar för att förse barn i utvecklingsländer med insulin. Två väldigt viktiga ändamål tycker vi! 

Tack till våra sponsorer

         

30 unga deltagare med diabetes ska genomföra en av de tuffaste prövningarna som finns i Sverige, att bestiga Kebnekaise. Samtidigt uppmärksammar vi diabetes med en insamlingskampanj till diabetesforskningen och till projektet Life for a Child.

Läs mer om projektet
Deltagare

Ett härligt gäng engagerade personer med diabetes står inför en stor utmaning - att bestiga Sveriges högsta topp! Läs mer om vad de olika deltagarna tänker kring att bestiga Kebnekaise.

Läs mer om Deltagare
Vi vill, vi kan, vi ska

"Vi vill, vi kan, vi ska". Det var mottot för den resa som ett trettiotal personer med diabetes typ 1 skulle påbörja den 11 augusti 2017. De skulle bevisa att de var mycket mer än sina toppar och dalar genom att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Projektet kring bestigningen som Ung Diabetes låg bakom, gick under namnet Keb17.

Läs mer om Vi vill, vi kan, vi ska
Senast uppdaterad 4 november 2020