Bli medlem
Ge en gåva

Ungdomsläger ute till havs!

I sommar kommer Ung Diabetes att ge sig ut och segla i Stockholms skärgård och du har nu chansen att få vara en del av denna upplevelse!

Under 5 dagar i juli kommer Ung Diabetes att ge sig ut i Stockholms skärgård med skeppet S/Y Ellen som är från 1898. Under lägret kommer du få uppleva livet ombord på ett skepp där du får testa på att styra fartyget, navigera och hålla utkik samt så kommer du lära dig hur man hissar, river och skotar segel.

Under allt detta hårda arbete kommer det börja kurra i magen och då kommer du även få ta del av matlagningen ombord så att alla är mätta och belåtna under dagarna. 

På dagarna kommer vi segla i Stockholms skärgård, dock har vi ingen bestämd rutt utan seglar dit vinden tar oss. Under kvällarna lägger vi till på olika öar runt om i skärgården för aktiviteter så som brännboll, lägereldar, 5- kamp och liknande.

Lägret är en väldigt härlig upplevelse samt en bra möjlighet till att träffa andra ungdomar med diabetes. Det kommer finnas gott om tid för erfarenhetsutbyte, diskussioner samt allmänt snack om livet och diabetes. Vi ser fram emot att se dig i sommar!

Praktisk information

Måndag -  Ankomst till Stockholm, gemensam färd från T-Centralen ut till Beckholmen där skeppet kommer avgå. Segling på eftermiddagen och gemensamma aktiviteter under kvällen.

Tisdag – Fredag – Segling under dagarna där alla turas om mellan navigationsvakten, däcksvakten samt byssavakten. Gemensamma aktiviteter och fritid under kvällarna.

Lördag  – Segling under förmiddagen, ankomst till Beckholmen för gemensam färd tillbaka till T-Centralen.

Datum för lägret är 10 – 15 Juli. Hålltider kommer i informationen efter intresseanmälan.

Resan är för medlemmar i Diabetesförbundet i åldern 15 - 18 år. Med på resan är två ledare från Ung Diabetes och en sjuksköterska utöver de fem besättningsmän ifrån stiftelsen S/Y Ellen.

Kostnad för lägret är 1500 och då ingår mat, boende och aktiviteter. Resan till Beckholmen bokas och betalas av deltagaren själv (dock kommer ledarna från Ung Diabetes finnas på T-Centralen i Stockholm för att den korta resan ut till Beckholmen ska bli så smidig som möjligt).

Anmälan är bindande och betald anmälningsavgift återbetalas ej (undantag vid läkarintyg, observera att den administrativa avgiften på 200kr ej återbetalas).

Intresseanmälan är stängd. 

Senast uppdaterad 21 mars 2017