Bli medlem
Ge en gåva

Robin Åhrling

ORDFÖRANDE

robin.ahrling@ungdiabetes.se

Vad är mitt ansvarsområde?

I min roll som ordförande har jag ansvar för att koordinera Ung Diabetes arbete framåt samt ett slutgiltigt ansvar för Ung Diabetes intressepolitiska arbete. Det ingår även i rollen som ordförande att vara länken mellan Ung Diabetes och förbundsstyrelsen för att bibehålla ett gott samarbete samt se till att vi arbetar i samma riktning. Utöver det är även ordförande kontaktperson för externa parter samt deltagande på olika representationer.

Varför engagerar jag mig?

Jag engagerar mig eftersom att jag till en början var väldigt ensam med min diabetes eftersom att jag var övertygad om att jag kunde klara mig själv. När jag, efter 5 år med diabetes, träffade andra med diabetes för första gången kändes det som att en ny värld öppnades. Helt plötsligt fanns det personer som faktiskt förstod mig och min diabetes, som kämpade med liknande problem men även helt andra problem som jag själv inte ens hade tänkt på. Det var fantastiskt att få känna denna känsla och jag vill underlätta för andra att få uppleva samma känsla.

Diabetes är även mer än ett heltidsjobb, en person med diabetes kan aldrig ta ledigt från diabetesen utan behöver tänka på den mer eller mindre 24 timmer om dygnet. Detta kan göra diabetesen väldigt påfrestande och det kan ofta bli väldigt svårt att handskas med den på egen hand. Därför vill jag även synliggöra diabetes mer i vardagen för att det ska synas att man inte är ensam och på så sätt sänka trösklarna till att prata med andra med diabetes. Jag vill även underlätta livet för unga med diabetes på fler sätt, tex ett ökat psykosocialt stöd för personer med diabetes eftersom att det är något som hela tiden påverkar ens liv, samt mer kunskap i samhället så att personer med diabetes skall känna sig säkra och inte behöva undra om man kommer få insulin eller socker ifall man blir liggandes på gatan med lågt blodsocker.

Senast uppdaterad 27 oktober 2016