Bli medlem
Ge en gåva

Klara Eriksson

KOMMUNIKATION

klara.eriksson@ungdiabetes.se

Vad är mitt ansvarsområde?

Jag är kommunikatör i Ung Diabetes. Kommunikationsrollen delas mellan mig och Elin Sandström. Mina huvuduppgifter är att vara ansvarig för Ung Diabetes hemsida och skriva våra sidor i tidningen Allt om Diabetes.

Varför engagerar jag mig?

När jag som 10-åring fick diabetes så kände jag mig väldigt ensam med min sjukdom. Den känslan hade jag i många år innan jag insåg hur många det är som lever med samma sjukdom. Att lära känna andra som lever med diabetes har varit väldigt viktigt för mig och det är något jag hoppas att alla som vill får möjligheten att göra. Det är en av de stora anledningarna till att jag engagerar mig. Jag vill kunna göra det möjligt för unga med diabetes att träffa andra med samma sjukdom och hitta en gemenskap.

 Jag engagerar mig också för att det finns en stor okunskap kring diabetes. Under mina 10 år med diabetes så har jag stött på det många gånger. Detta är något som jag inte bara upplever som jobbigt utan det känns också skrämmande då jag inte kan lita på att människor exempelvis förstår hur allvarligt ett lågt blodsocker kan vara.

Senast uppdaterad 19 augusti 2019