Bli medlem
Ge en gåva

Ida Lövgren

PÅVERKANSARBETE

ida.lovgren@ungdiabetes.se

Vad är mitt ansvarsområde?

I rådet jobbar jag med påverkningsarbete. Jag ansvarar över vår frågetjänst ”Fråga om diabetes”, kontakt med diabetesmottagningar, påverkansfrågor och arbete med att lyfta Ung Diabetes på olika arrangemang, t.ex Almedalsveckan.

Varför engagerar jag mig?

Vid 14 års ålder fick jag diabetes typ 1 och sen dess har jag alltid velat engagera mig. Jag märkte direkt av okunskapen i samhället och kände mig väldigt ensam i min sjukdom när ingen visste hur de skulle göra om jag råkade illa ut. Skolan var väldigt jobbig för mig, jag skämdes för min sjukdom och aldrig var det någon som förstod min situation, jag kände ingen med diabetes och hade nästan aldrig träffat någon annan som levde med sjukdomen.

Genom Ung Diabetes har jag fått träffa andra unga som lever med diabetes och det har hjälpt mig mycket att träffa personer som vet hur det är att leva med denna sjukdom som påverkar dig dygnet runt, alla årets dagar.

Det känns fantastiskt att få vara en del av Ung Diabetes och hjälpa till med detta viktiga arbete. Jag vill lyfta diabetes i samhället, sprida livsviktig kunskap om sjukdomen och hjälpa unga att inte skämmas över sin sjukdom. Särskilt skolan står mig lite extra varmt om hjärtat, alla ska få rätt hjälp och stöd i skolan.

Senast uppdaterad 19 augusti 2019