Bli medlem
Ge en gåva

Ansvar för lokalt engagemang

Vi letar efter dig som är intresserad av ideellt engagemang och vill göra livet lättare för andra unga med diabetes. Vi i Ung Diabetes söker en ny rådsmedlem mellan 15-30 år som vill hjälpa oss utveckla vår organisation och fånga upp diabetesengagemang från hela landet - och vi hoppas att just du vill söka!

I rollen ingår att i en arbetsgrupp om fyra planera och genomföra Ung Diabetes aktiviteter, däribland vår kick-off för ungt ledarskap. Du kommer även sköta mycket av kommunikationen med våra medlemmar runt om i landet, inklusive de som är, eller vill bli engagerade, lokalt. Det är viktigt att du kan samarbeta bra med andra i en projektgrupp, men då mycket av arbetet sker individuellt, är det också viktigt att du kan jobba på bra självständigt, att du kan ta egna initiativ och att du klarar av att jobba mot deadlines.

För att söka till rådsplatsen behöver du inte själv ha diabetes, men du måste vara medlem, eller ha för avsikt att bli medlem, i Svenska Diabetesförbundet för att sitta med i Ung Diabetes råd. Just denna post kräver inte någon speciell erfarenhet, utan det viktigaste av allt är att du har viljan att engagera dig och att du brinner för frågor som rör diabetes – precis som vi! Rollen innefattar en hel del skriftlig kommunikation och vi ser därför gärna att du uttrycker dig väl i skrift och har lätt för att ta kontakt med nya människor. Det är även positivt om du har ett intresse för organisationsutveckling och gillar att driva nya projekt framåt.

Att vara en del utav Ung Diabetes råd innebär en mängd olika möjligheter. Du får en chans att vara med i ett ungt handlingskraftigt råd vars arbete verkligen gör skillnad för personer med diabetes. Du får utveckla dina kunskaper inom styrelsearbete, projektledning, påverkansarbete och ideellt engagemang. Detta gör arbetet med Ung Diabetes personligt och ger dig även kunskaper du kommer ha stor användning för i övriga livet.

Vi i rådet träffas fyra gånger per år för möten, och däremellan jobbar vi till största delen hemifrån, över mail och telefon. Utöver våra fyra fasta möten så åker vi varje år och representerar Ung Diabetes på en rad spännande evenemang, både i Sverige och utomlands. Arbetsmängden varierar, men du bör räkna med cirka 3-4 timmar i veckan samt den tiden som går åt till diverse möten och representation. Uppdraget är ideellt, och alla i Ung Diabetes råd studerar eller arbetar vid sidan av sitt engagemang. Kostnader i samband med resor, deltagande på konferenser och möten bekostas av Ung Diabetes.

 Vill du få chansen att utvecklas i Sveriges roligaste organisation och samtidigt göra skillnad för människor med diabetes?

Skicka då ett mail (med rubriken ”Rådsmedlem Lokalt”) till info@ungdiabetes.se senast fredagen den 4 augusti där du beskriver vem du är, varför du är intresserad av denna roll och vad du kan bidra med! Du kan även maila oss om du har ytterligare frågor du vill ha svar på. Vi hoppas vi hör från dig!

 

Bästa hälsningar,

Ung Diabetes Råd

 

Senast uppdaterad 21 juli 2017