Bli medlem
Ge en gåva

Aktivitetsansvarig

Ung Diabetes letar just nu efter dig som är mellan 15-30 år och som vill bli vår nästa aktivitetsansvarig. Som aktivitetsansvarig kommer du vara nyckelperson i planeringen för vårt årliga ungdomsläger samt de aktiviteter vi anordnar för våra äldre medlemmar. Arbetet innefattar hela lägerprocessen, bland annat kontakt med lägergårdar, skriva inbjudan, budgetplanering, kontakt med deltagare och självklart själva genomförandet av lägret.

Vi letar efter en energisk person som gillar att planera samt organisera olika aktiviteter med god fantasi. Rollen innefattar mycket kontakt med deltagare inför läger och vi ser gärna att du har lätt för att ta kontakt med nya människor oavsett ålder samt att du har lätt för att formulera dig i tal och skrift. Som aktivitetsansvarig kommer du jobba i team med en till rådsmedlem, men då aktiviteterna delas upp och till stor del planeras enskilt är det viktigt att du kan jobba både självständigt och i grupp, att du kan ta egna initiativ och att du klarar av att jobba mot deadlines.

Att vara en del utav Ung Diabetes råd innebär en mängd olika möjligheter. Du får en chans att vara med i ett ungt handlingskraftigt råd vars arbete verkligen gör skillnad för personer med diabetes. Du får utveckla dina kunskaper inom styrelsearbete, projektledning, påverkansarbete och ideellt engagemang. Detta gör arbetet med Ung Diabetes personligt och ger dig även kunskaper du kommer ha stor användning för i andra delar av livet. För att söka till rådet behöver du själv inte ha diabetes, men du behöver vara medlem, eller ha för avsikt att bli medlem, i Svenska Diabetesförbundet. Posten som aktivitetsansvarig kräver inte någon speciell erfarenhet, utan det viktigaste av allt är att du har vilja att engagera dig och att du brinner för frågor som rör diabetes, precis som vi!

 Vi i rådet träffas fyra gånger per år för möten, och däremellan jobbar vi till största delen hemifrån, över mail och telefon. Utöver våra fyra fasta möten så åker vi varje år och representerar Ung Diabetes på en rad spännande evenemang, både i Sverige och utomlands. Arbetsmängden varierar, men du bör räkna med cirka 3-4 timmar i veckan samt den tiden som går åt till diverse möten och representation. Uppdraget är ideellt, och alla i Ung Diabetes råd studerar eller arbetar vid sidan av sitt engagemang. Kostnader i samband med resor, deltagande på konferenser och möten bekostas av Ung Diabetes.

Vill du få chansen att utvecklas i Sveriges roligaste organisation och samtidigt göra skillnad för människor med diabetes?

Skicka då ett mail (med rubriken ”Rådsmedlem Aktiviteter”) till info@ungdiabetes.se senast fredagen den 4 augusti där du beskriver vem du är, varför du är intresserad av denna roll och vad du kan bidra med! Du kan även maila oss om du har ytterligare frågor du vill ha svar på. Vi hoppas vi hör från dig!

Bästa hälsningar,

Ung Diabetes Råd

 

Senast uppdaterad 21 juli 2017