Bli medlem
Ge en gåva

Kommunikationsansvarig

Tycker du att allmänheten vet alldeles för lite om hur det är att leva diabetes? Vill du jobba tillsammans med andra unga som också brinner för diabetesfrågor, och få en chans att påverka? Vi i Ung Diabetes söker en ny rådsmedlem mellan 15-30 år som vill engagera sig i arbetet kring diabetes - och vi hoppas att just du vill söka!

Vi letar efter dig som har ett stort intresse för kommunikation och en stark vilja att dela med dig av både inspiration och information kring diabetes. I Ung Diabetes är ni två som delar på det kommunikativa ansvaret, som främst innefattar sociala medier, hemsida, nyhetsbrev, medlemstidning, material och profil. Vi letar efter dig som brinner för kommunikation och vill vara med och utveckla vår organisation så att vi på bästa sätt kan göra skillnad för människor som lever med diabetes. Då du kommer jobba med våra utåtriktade kanaler är det nödvändigt att du har en bra känsla för språk och människor. Det är positivt om du har någon typ av erfarenhet av att skriva, antingen formell eller informell, men viktigast av allt är att du brinner för kommunikation och har viljan att sätta dig in i diabetesfrågor. Då vi till stor del arbetar på distans så är det viktigt att du kan jobba självständigt, att du har förmågan att ta egna initiativ, och att du klarar av att jobba mot deadlines. Du behöver inte själv ha diabetes, men du måste vara medlem, eller ha för avsikt att bli medlem, i Svenska Diabetesförbundet för att sitta med i Ung Diabetes råd.

 Att vara en del av Ung Diabetes råd innebär en mängd olika möjligheter. Du får en chans att vara med i ett ungt handlingskraftigt råd vars arbete verkligen gör skillnad för personer med diabetes. Du får utveckla dina kunskaper inom styrelsearbete, projektledning, påverkansarbete och ideellt engagemang. Detta gör arbetet med Ung Diabetes personligt och ger dig även kunskaper du kommer ha stor användning för i övriga livet.

Vi i rådet träffas fyra gånger per år för möten, och däremellan jobbar vi till största delen hemifrån, över mail och telefon. Utöver våra fyra fasta möten så åker vi varje år och representerar Ung Diabetes på en rad spännande evenemang, både i Sverige och utomlands. Arbetsmängden varierar, men du bör räkna med cirka 3-4 timmar i veckan samt den tiden som går åt till diverse möten och representation. Uppdraget är ideellt, och alla i Ung Diabetes råd studerar eller arbetar vid sidan av sitt engagemang. Kostnader i samband med resor, deltagande på konferenser och möten bekostas av Ung Diabetes.

 Vill du få chansen att utvecklas i Sveriges roligaste organisation och samtidigt göra skillnad för människor med diabetes?

Skicka då ett mail (med rubriken ”Rådsmedlem Kommunikation”) till info@ungdiabetes.se senast senast fredagen den 4 augusti där du beskriver vem du är, varför du är intresserad av denna roll och vad du kan bidra med! Du kan även maila oss om du har ytterligare frågor du vill ha svar på. Vi hoppas vi hör från dig!

 Bästa hälsningar,

Ung Diabetes Råd

 

Senast uppdaterad 21 juli 2017