Bli medlem
Ge en gåva

Ansvar för påverkansarbete

Vi letar efter dig som är intresserad av ideellt engagemang och vill göra livet lättare för unga med diabetes. Vi i Ung Diabetes söker en ny rådsmedlem mellan 15-30 år som vill hjälpa oss utveckla vår organisation och brinner för att påverka samhället, politiker och omgivning med frågor gällande diabetes - och vi hoppas att just du vill söka!

I rollen arbetar du med påverkansfrågor tillsammans med en annan rådsmedlem, samtidigt som det finns möjlighet för dig att vara med i andra projektgrupper. Du kommer bland annat arbeta för att få upp samhällets syn på frågor som rör diabetes - exempelvis genom att föreläsa för vårdpersonal, patienter och andra intresserade, skriva debattartiklar eller medverka under Almedalsveckan. Om du är intresserad kan du även ha delat ansvar för Ung Diabetes frågetjänst “Fråga om diabetes”. Därutöver finns det utrymme för dig att forma rollen efter eget intresse där du exempelvis kan starta egna projekt eller driva egna frågor som intresserar dig. Det är dock viktigt att du har god samarbetsförmåga för att kunna arbeta bra med andra i en projektgrupp, men då mycket av arbetet sker individuellt är det även viktigt att du är bra på att arbeta självständigt, att du kan ta egna initiativ och att du klarar av att jobba mot deadlines.

För att söka till rådsplatsen behöver du inte själv ha diabetes men du måste vara medlem, eller ha för avsikt att bli medlem, i Svenska Diabetesförbundet för att sitta med i Ung Diabetes råd. Just denna post kräver inte någon speciell erfarenhet, utan det viktigaste av allt är att du har viljan att engagera dig och att du brinner för frågor som rör diabetes – precis som vi! Vi ser gärna att du uttrycker dig väl i både skrift och tal har lätt för att ta kontakt med nya människor. Det är även positivt om du har ett intresse för organisationsutveckling och gillar att driva nya projekt framåt.

Att vara en del utav Ung Diabetes råd innebär en mängd olika möjligheter. Du får en chans att vara med i ett ungt handlingskraftigt råd vars arbete verkligen gör skillnad för personer med diabetes. Du får utveckla dina kunskaper inom styrelsearbete, projektledning, påverkansarbete och ideellt engagemang. Detta gör arbetet med Ung Diabetes personligt och ger dig även kunskaper du kommer ha stor användning för i övriga livet.

Vi i rådet träffas fyra helger per år för möten och däremellan jobbar vi till största delen hemifrån, över mail, telefon och videosamtal. Utöver våra fyra fasta möten så åker vi och representerar Ung Diabetes på en rad spännande evenemang. Arbetsmängden varierar men du bör räkna med cirka 3-4 timmar i veckan samt den tiden som går åt till möten och representation. Uppdraget är ideellt och alla i Ung Diabetes råd studerar eller arbetar vid sidan av sitt engagemang. Kostnader i samband med resor, deltagande på konferenser och möten bekostas av Ung Diabetes.

 

Vill du få chansen att utvecklas i Sveriges roligaste organisation och samtidigt göra skillnad för människor med diabetes?

Skicka då ett mail (med rubriken ”Rådsmedlem Påverkansarbete”) till info@ungdiabetes.se senast söndag den 18 november där du beskriver vem du är, varför du är intresserad av denna roll och vad du kan bidra med.

Vi ser gärna att du har möjlighet att delta på Ung Diabetes rådsmöte i Stockholm 7-9 december, där vi givetvis står för mat och logi.

Tveka inte att kontakta oss om du har ytterligare frågor du vill ha svar på. Vi hoppas vi hör från dig!

 

Bästa hälsningar,
Ung Diabetes Råd

Senast uppdaterad 5 november 2018