Bli medlem Ge Gåva

Devonté, 3 år

Tre år med diabetes. Jag kommer inte att vinna över min diabetes. Men jag kommer alltid att kämpa för ett bra liv. För jag är en vinnarskalle både på och utanför planen. Tillsammans är vi starkare! Bli medlem

Vi arbetar med att sprida information, inspiration och stöd till unga med diabetes och personer i deras omgivning.

Nyhetsbrev

Vill du veta vad som händer i Ung Diabetes? Läsa om pågående projekt och kanske ta del av intressanta evenemang nära dig? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev som kommer minst 4 gånger per år!

Läs mer om Nyhetsbrev

Frågestjänst

Kanske undrar du vilket år insulinpumpar började användas eller så är du en mamma som inte vet hur hon ska hjälpa sin son som inte tar sitt insulin? Kanske är det frågor som du inte känner dig bekväm med att ta upp inför din läkare eller något som du helt enkelt glömde att ta upp sista gången du var där?

Ställ din fråga till vår frågetjänst!

Läs mer om Frågestjänst

Psykosocialt stöd

”Jag vill inte ha diabetes, jag vill vara som alla andra, jag orkar inte, allt jag gör blir ändå fel. Ingen i min omgivning förstår mig. Diabetes har tagit över mitt liv.”

Ung Diabetes och Psykologpartners har inlett ett samarbete i syfte att erbjuda unga vuxna stöd i att förhålla sig till de tankar och känslor som är kopplade till att vara ung och ha diabetes typ 1. Många beskriver en känsla av skam över sin sjukdom och en ständig oro kopplat till blodsockernivåer samt en rädsla över att bli bedömd av omgivningen.

Läs mer om studien här!
Vårt arbete

Vårt arbete

Ung Diabetes består av ett ideellt råd på åtta unga vuxna som arbetar för att göra vardagen lättare för människor som lever med diabetes. Det innefattar bland annat samt att minimera konsekvenserna av diabetes både för de som själva lever med sjukdomen och för deras närstående.  

Läs mer om vårt arbete
Träna med diabetes

Träna med diabetes

Att träna när du har diabetes är inte alltid så lätt. Det kan till och med vara lite läskigt när du har ett blodsocker du måste hålla koll på. Här har vi samlat tips och stöd för dig som trots din diabetes vill leva aktivt!

Läs mer om Träna med diabetes