Bli medlem
Ge en gåva

Välkommen till Ung Diabetes!

Ung Diabetes är en del av Svenska Diabetesförbundet och finns till för personer med diabetes mellan 15 och 30 år.

Vi arbetar med att sprida information, inspiration och stöd till unga med diabetes och personer i deras omgivning.

Bestiga Kebnekaise

Sommaren 2017 ger sig Ung Diabetes ut på ett äventyr! Vi bestiger Kebnekaise samtidigt som vi uppmärksammar diabetes och samlar in pengar till Diabetesfonden och Life for a Child. Följ med oss på resan till Sveriges högsta topp!

Läs mer om Bestiga Kebnekaise
 • 18 november 2016
  Kändistätt när diabetes förs upp på agendan

  En tävling man inte kan vinna – så beskrev Peter Jihde sin diabetes när han lanserade sin bok ”Jihdes diabetes”.

 • 14 november 2016
  Varje krona gör skillnad!

  Idag är det Världsdiabetesdagen, en officiell FN-dag för att uppmärksamma diabetes, en sjukdom som nästan 450 000 svenskar lever med. Av dessa så har runt 50 000 den autoimmuna varianten som kallas typ 1.

 • 26 oktober 2016
  Lärorik och intensiv kick-off

  Det blev en fartfylld helg när Ung Diabetes höll sin årliga kick-off. 20 unga engagerade träffades för att diskutera hur man kan göra livet med diabetes lättare. Förhoppningsvis blir det startskottet för en massa spännande engagemang och aktiviteter.

 • 26 oktober 2016
  Inifrån ett löparhuvud

  Varför springer jag? Det är en fråga jag ställt mig själv många gånger.Särskilt då jag gett mig ut i snålblåst och minusgrader. Eller under de sista 5 kilometerna på en halvmara när jag bara vill lägga mig ner i fosterställning. Då undrar jag verkligen varför jag utsätter mig för det här.

Alla nyheter
Vårt arbete

Ung Diabetes består av ett ideellt råd på åtta unga vuxna som arbetar för att göra vardagen lättare för människor som lever med diabetes. Det innefattar bland annat samt att minimera konsekvenserna av diabetes både för de som själva lever med sjukdomen och för deras närstående.  

Läs mer om vårt arbete
Diabeteskompis

Kanske undrar du vilket år insulinpumpar började användas eller så är du en mamma som inte vet hur hon ska hjälpa sin son som inte tar sitt insulin? Kanske är det frågor som du inte känner dig bekväm med att ta upp inför din läkare eller något som du helt enkelt glömde att ta upp sista gången du var där?

Ställ din fråga till vår frågetjänst Diabeteskompis!

Läs mer om Diabeteskompis
Träna med diabetes

Att träna när du har diabetes är inte alltid så lätt. Det kan till och med vara lite läskigt när du har ett blodsocker du måste hålla koll på. Här har vi samlat tips och stöd för dig som trots din diabetes vill leva aktivt!

Läs mer om Träna med diabetes