Bli medlem Ge gåva

Diabetesföreningen i Uddevalla m.o.

Välkommen till Diabetesföreningen i Uddevalla med omnejd!

Välkommen till Diabetesföreningen i Uddevallas med omnejds hemsida! Vår förening omfattar följande kommuner; Uddevalla, Munkedal, Orust, Lysekil, Sotenäs, Tanumshede, Strömstad, Stenungsund och Färgelanda. Styrelsen finns i Uddevalla. 

Vi arbetar för ditt bästa! Välkommen att ta kontakt med kansliet eller någon i styrelsen om du vill bli medlem eller har några frågor.

Har du e-postadress? För snabbare och enklare hantering vill vi gärna ha så många e-postadresser som möjligt. Skicka den till uddevalla@diabetes.se Självklart får du all information skickad till dig även om du inte har tillgång till en dator.

Föreningen ordnar aktiviteter som medlemsträffar med aktuella ämnen i ovanstående kommuner, internationella diabetesdagen, julfest, medlemsträffar, friskvård, barn- och föräldraaktiviteter. 

 

Diabetesföreningen i Uddevalla planerar nedanstående program under hösten 2021.

 

"Hälsa och livskvalitet hos personer med typ 1 och 2 diabetes"

Den 28 oktober kl. 18.00 på Ryttaren föreläser specialistsjuksköterska i diabetesvård/distriktssköterska Sheyda Sofizadeh från Närhälsan Dalaberg Vårdcentral tillsammans med Finna Ólafsdóttir, specialistsjuksköterska, diabetesvård, Diabetesmottagningen, Uddevalla Sjukhus. Sheyda Sofizadeh är samordnande i diabetesteamet på Dalabergs vårdcentral.

Diabetesteamet erhöll 2019 års kvalitetspris på 40 000 kr som delas ut av Svensk förening för diabetologi. Prisceremonin ägde rum på slottet i Uppsala.

På Världsdiabetesdagen den 14 november kl. 14.00 på Ryttaren kommer ni att få lyssna till Ragnar Hanås under temat: "Stora och små med diabetes i Sverige och Världen". Ragnar Hanås är barnläkare, docen med specialisering på diabetes vid Barn- och Ungdomskliniken, NU-sjukvården, Uddevalla Sjukhus.

Sist inbjuder vi till julfest på Lanegården den 4 december kl 14.00. Som vanligt med god mat, musikunderhållning, julklappar till alla barn och lotterier

Reservation för eventuella förändringar gällande restriktioner p.g,a. pandemin.

Diabetesföreningen Uddevalla M.o.

Kanslist Lena Fernbratt

Tel  0760 05 18 25

Mail :  diabetesua@telia.com

Kontakt

  • Adress: Kapellevägen 1A
  • 451 44 Uddevalla
  • Telefon: 076 00 51 825
  • Epost: uddevalla@diabetes.se

Styrelse

Ordförande

Raymond Ceder

Sekreterare

Sven Forsberg

Kassör

Lena Nyström

Ledamot - Styrelse

Bernt Magnusson

Ledamot - Styrelse

Kjell Olsson

Ledamot - Styrelse

Eva Ottosson

Ledamot - Styrelse

Rune Eliasson

Ledamot - Styrelse

Finn Dennis Donald Edvardsson
Senast uppdaterad 29 september 2021