Bli medlem
Ge en gåva
Generell receptbild

Vitvinssås

Ingredienser:

  • 2 små schalottenlökar
  • ½ liten fänkål
  • 2 lagerblad
  • 1 stor kvist färsk timjan
  • rapsolja till stekning
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong eller utspädd
  • fond på flaska
  • 4 dl vispgrädde
  • salt

Gör så här:

1. Fräs lök, fänkål, lagerblad och timjan i rapsolja på svag värme i ca två minuter.
2. Tillsätt vinet och låt reducera tills ca hälften av vätskan återstår.
3. Häll i fonden och låt reducera ytterligare, tills cirka tre dl vätska återstår.
4. Tillsätt vispgrädde och koka ner tills såsen fått en bra konsistens.
5. Sila och smaka av med salt.
6. Mixa med stavmixer precis före servering.

Senast uppdaterad 24 oktober 2016