Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion 332 kcal
  • 12 g kolhydrat
  • 17 g fett (varav 3 g mättat)
  • 31 g protein
  • 7 g fibrer

Ingredienser (1 port)

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 rispapper
  • 1 stort ägg
  • 40 g broccoli
  • 1 dl sojabönor
  • 0,5 dl skalade räkor
  • en näve ruccola
  • sriracha
  • 1 salladslök
  • 1 tsk sesamfrön
  • 0,5 lime

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Vietnamesisk rispappersomelett

Omelett i ny tappning! Rispapperet ger omeletten lite krispighet. Tillsammans med en hög av grönt på toppen får du en mättande och näringsrik middag i en handvändning.

Näringsberäkning

  • Per portion 332 kcal
  • 12 g kolhydrat
  • 17 g fett (varav 3 g mättat)
  • 31 g protein
  • 7 g fibrer

Ingredienser

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 rispapper
  • 1 stort ägg
  • 40 g broccoli
  • 1 dl sojabönor
  • 0,5 dl skalade räkor
  • en näve ruccola
  • sriracha
  • 1 salladslök
  • 1 tsk sesamfrön
  • 0,5 lime

Recept:

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

  1. Häll sesamolja i en stekpanna och lägg ner ett rispapper.
  2. Knäck över ett ägg och rör om det försiktigt uppe på rispapperet. Stek på svag värme tills ägget blivit krämigt.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och stek ihop med sojabönor i en annan panna med lite sesamolja.
  4. Stjälp upp omeletten på en tallrik och toppa med broccoli, sojabönor, räkor och ruccola.
  5. Strimla salladslök och strö över. Ringla på sriracha-sås och toppa med sesamfrön. Servera med en klyfta lime.
Senast uppdaterad 27 december 2022