Bli medlem
Forskning

Vietnamesisk rispappersomelett

Ingredienser:

  • 1 tsk sesamolja
  • 1 rispapper
  • 1 stort ägg
  • 40 g broccoli
  • 1 dl sojabönor
  • 0,5 dl skalade räkor
  • en näve ruccola
  • sriracha
  • 1 salladslök
  • 1 tsk sesamfrön
  • 0,5 lime

Gör så här:

Omelett i ny tappning! Rispapperet ger omeletten lite krispighet. Tillsammans med en hög av grönt på toppen får du en mättande och näringsrik middag i en handvändning.

1. Häll sesamolja i en stekpanna och lägg ner ett rispapper.
2. Knäck över ett ägg och rör om det försiktigt uppe på rispapperet. Stek på svag värme tills ägget blivit krämigt.
3. Dela broccoli i mindre bitar och stek ihop med sojabönor i en annan panna med lite sesamolja.
4. Stjälp upp omeletten på en tallrik och toppa med broccoli, sojabönor, räkor och ruccola.
5. Strimla salladslök och strö över. Ringla på sriracha-sås och toppa med sesamfrön. Servera med en klyfta lime.

 

Näringsberäkning/ portion 332 kcal

12 g kolhydrat
17 g fett (varav 3 g mättat)
31 g protein
7 g fibrer

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gnocchigratäng

Tillagningen tar 10 minuter, sedan skjuts in i ugnen! Bönor ihop med grova grönsaker gör den här krämiga gratängen fiberrik för ett långsammare blodsockersvar.

Läs mer om Gnocchigratäng
Senast uppdaterad 27 oktober 2021