Vad blir det till middag?
När dietisterna fixar vardagsmaten, den som gör störst skillnad för hälsan, blir det jättegott och hyfsat enkelt. Att maten är sund och näringsrik har de tänkt på, så det kommer på köpet.
Det här är riktig sallad, det. God, mättande, krispig och håller bra i kylen.
1. Riv morötterna grovt och blanda med bönorna i en bunke. |
2. Tillsätt citronjuicen, ringla över tryffelolja och smaka av med salt och peppar. Håller ca 1 vecka i kylskåp. |
Hela receptet: 77 g kolhydrater
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Ur boken Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! (Norstedts, 2020)
När dietisterna fixar vardagsmaten, den som gör störst skillnad för hälsan, blir det jättegott och hyfsat enkelt. Att maten är sund och näringsrik har de tänkt på, så det kommer på köpet.
Det här är en favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett.
Att komma hem när det finns restplock kvar i kylen är lyx! På temat lyx och rest kommer här restomeletter som alltid funkar som mellanmål, som liten lunch, som frulle och som picknick. Bara att fylla med din lyxrest!
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741
Kontakta oss