Bakad pumpa
1. Sätt ugnen på 175°C.2. Skär bort ändarna på pumpan, klyv den i mitten och gröp ur kärnorna.3. Droppa över olja, salta och baka därefter p
Vi gillar kyckling i vår familj och försöker hitta nya sätt att tillaga den på. Detta är ett mycket enkelt vardagsrecept där kycklingen får brässera på svag värme och blir mer kokt än stekt. Tomat och paprika i såsen gör det härligt sött och syrligt på samma gång. Till den färdiga rätten kan man servera pasta, fullkornsbulgur, fullkornsris eller prova några matgryn; tex mathavre med lite ost i. En gurksallad och kanske också lite riven skållad vitkål passar fint till.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 358kcal 31g 21g 11g 3g
1. Sätt ugnen på 175°C.2. Skär bort ändarna på pumpan, klyv den i mitten och gröp ur kärnorna.3. Droppa över olja, salta och baka därefter p
1. Skrubba och ansa palsternackorna, men skala dem inte.2. Placera i en ugnssäker form, droppa över olja och salta, och baka därefter på 200
Pizza är en storfavorit i de flesta familjer; för att hitta ett bättre alternativ än vanligt vetemjöl som ger ett stort kolhydratpåslag och påverkar blodsockret mycket, så har vi provat oss fram med olika mjölblandningar som fullkorn, graham och rågmjöl bland andra. Jag har även bakat pizzabotten på blomkål. Det blir också riktigt gott. Ett recept som vi har fastnat för är en pizzabotten gjord på mandelmjöl. Det innehåller väldigt lite kolhydrater och går förhållandevis fort att göra.