Bli medlem
Ge en gåva

Tunnbröd i stekpanna

Ingredienser:

  • 10 st:
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 3 ½ dl vatten
  • 3 msk rapsolja

Gör så här:

På bara några minuter steker du dessa härliga bröd i en vanlig stekpanna. Gott till frukost och mellis – eller använd dem som pizzabotten och toppa med dina favoritsmaker.

1. Blanda havremjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke. Rör om ordentligt.
2. Blanda ner rapsoljan i vattnet och häll det över de torra ingredienserna. Blanda till en deg. Låt degen stå i cirka 5 min så blir den fastare i konsistensen.
3. Strö lite havremjöl på ett bakbord. Lägg degen ovanpå och dela den i cirka 10 bitar.
4. Kavla ut degbitarna till rundlar, ungefär 1 cm tunna. Mjöla både under och lite ovanpå när du kavlar. Kavla sista varvet med en kruskavel eller nagga dem med en gaffel om du inte har någon kruskavel (för att det inte ska bildas luftbubblor under gräddningen.)
5. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme. Vänd efter ca 1 minut eller tills brödet fått lagom med färg. Lägg dem på ett galler för att svalna.

 

 

Hela degen: 116 g kolhydrater
Ett tunnbröd: 12 g kolhydrater

Recept: Linda Andersson
Foto: Lisa Björner

Frölimpa

Fluffiga frallor till frukost. Knäcke till osten. Och så saftig frölimpa som inte behöver jäsa. Bröd som är fyllda av nyttiga fibrer, glutenfria och snälla mot blodsockret bakar du snabbt och enkelt själv.

Läs mer om Frölimpa
Fröknäcke

Knaprigt knäckebröd fyllt av nyttiga, fiberrika frön – och knappt några kolhydrater, bara 1,25 gram per bit. Fröknäcke är lika gott med pålägg till frukosten som ihop med en god delikatessost, eller som snacks i stället för chips.

Läs mer om Fröknäcke
Senast uppdaterad 3 november 2020