
Meny för ljumma sommarkvällar
Tänd grillen och njut av rökig fläskkarré, pizza bianco med rödbetor och saftig kycklingsallad satay. Avsluta med en trifle med flädersöta sommarbär – som såklart landat på gallret den med.
Perfekt sommardessert om du har sockerkaka över från fikat. Baka annars sockerkakan i förväg – triflen monterar du ihop på nolltid.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör i gulorna. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i äggvitesmeten. |
2. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler. |
3. Vispa grädden. Lägg bären i flädersaften. |
4. Skär sockerkaksbitar och grilla dem hastigt på båda sidorna på eftervärmen på grillen. |
5. Varva sockerkaka, vispgrädde och flädermarinerade bär i portionsskålar. Toppa med lite rivet limeskal och myntablad. |
Hela receptet: 240 g kolhydrater
Per portion: 40 g kolhydrater
Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Tänd grillen och njut av rökig fläskkarré, pizza bianco med rödbetor och saftig kycklingsallad satay. Avsluta med en trifle med flädersöta sommarbär – som såklart landat på gallret den med.
Till det här receptet behöver du en pizzasten för grill. Den hittar du i välsorterade matbutiker för ett par hundralappar. Väl värd investeringen – för när du väl har bakat pizza på grillen vill du aldrig sluta!
Rökspån ger den nygrillade smaken en extra dimension! Lägg lite spån direkt på glöden – svårare än så är det inte att få till den rökiga smakmagin. Rökspån finns som chips eller flis med olika smaker. Har du gasolgrill läggs spånen i lite folie.