Bli medlem
Ge en gåva

Trifle på grillad sockerkaka, flädermarinerade bär & vispgrädde

Ingredienser:

  • Sockerkaka med stevia:
  • 4 ägg, stora
  • 2 dl steviasocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1/2 citron, rivet skal
  • smör till formen
  • ströbröd eller riven kokos till formen
  • Trifle:
  • 2 dl sommarbär, exempelvis jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär, röda vinbär
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • 6 skivor sockerkaka
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 lime, rivet skal
  • Några blad färsk mynta

Gör så här:

Perfekt sommardessert om du har sockerkaka över från fikat. Baka annars sockerkakan i förväg – triflen monterar du ihop på nolltid.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör i gulorna. Blanda övriga ingredienser och vänd ner i äggvitesmeten.
2. Häll upp smeten i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.
3. Vispa grädden. Lägg bären i flädersaften.
4. Skär sockerkaksbitar och grilla dem hastigt på båda sidorna på eftervärmen på grillen.
5. Varva sockerkaka, vispgrädde och flädermarinerade bär i portionsskålar. Toppa med lite rivet limeskal och myntablad.

 

Kolhydratinnehåll

Hela receptet: 240 g kolhydrater
Per portion: 40 g kolhydrater

Recept: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Senast uppdaterad 23 juni 2021