Thailax
Ett favoritrecept som passar lika bra till middagsbjudningen som i vardagen och går fint att frysa in i portionsförpackningar som hemgjort halvfabrikat. Lax är rikt på såväl omega-3 som D-vitamin.
Näringsberäkning
- Hela receptet:
- Fett: 125 g
- Kolhydrater: 9 g
- Protein: 180 g
- Beräknat på laxsida som väger 750 g (175 g per portion).
Ingredienser
- 1 laxsida (räkna 150–200 g
- lax per portion)
- 1 kruka koriander
- ½–1 chili eller ca 1 tsk
- chiliflakes
- 2–3 msk riven färsk
- ingefära
- 1–2 vitlöksklyftor
- saften från ½ lime
Recept:
Kristina Andersson
Foto: Ulrika Ekblom
Gör så här:
Gör så här:
- Lägg laxsidan i en ugnsfast form.
- Hacka koriandern och chilin. Riv ingefäran och vitlöken. Blanda kryddorna och fördela jämnt över laxen. Häll över saften från limen.
- Tillaga i ugnen i 150 grader tills den har nått en innertemperatur på 55 grader.
- Servera med ris och grönsaker.