Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 125 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Protein: 180 g
  • Beräknat på laxsida som väger 750 g (175 g per portion).

Ingredienser

  • 1 laxsida (räkna 150–200 g
  • lax per portion)
  • 1 kruka koriander
  • ½–1 chili eller ca 1 tsk
  • chiliflakes
  • 2–3 msk riven färsk
  • ingefära
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • saften från ½ lime

Recept:

Kristina Andersson
Foto: Ulrika Ekblom
« Tillbaka till recept

Thailax

Ett favoritrecept som passar lika bra till middagsbjudningen som i vardagen och går fint att frysa in i portionsförpackningar som hemgjort halvfabrikat. Lax är rikt på såväl omega-3 som D-vitamin.

Näringsberäkning

  • Hela receptet:
  • Fett: 125 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Protein: 180 g
  • Beräknat på laxsida som väger 750 g (175 g per portion).

Ingredienser

  • 1 laxsida (räkna 150–200 g
  • lax per portion)
  • 1 kruka koriander
  • ½–1 chili eller ca 1 tsk
  • chiliflakes
  • 2–3 msk riven färsk
  • ingefära
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • saften från ½ lime

Recept:

Kristina Andersson
Foto: Ulrika Ekblom

Gör så här:

Gör så här:
  1.  Lägg laxsidan i en ugnsfast form.
  2.  Hacka koriandern och chilin. Riv ingefäran och vitlöken. Blanda kryddorna och fördela jämnt över laxen. Häll över saften från limen.
  3. Tillaga i ugnen i 150 grader tills den har nått en innertemperatur på 55 grader.
  4. Servera med ris och grönsaker.
Senast uppdaterad 24 april 2023