Låda hela veckan
Lunchlåda kanske inte låter så spännande. Men med lite planering och smarta förberedelser kommer den hemgjorda lunchen att bli dagens höjdpunkt. Passa på och gör flera portioner som du kan frysa in eller dela med andra.
En vacker sallad i glasburk. Så enkelt och praktiskt! Tänk på att lägga de ”blöta” ingredienserna i botten, och fortsätt uppåt med det torraste på toppen.
1. Bryn köttfärsen i lite olja och krydda med tacokryddorna, häll på 1 dl vatten och låt koka i några minuter på medelvärme tills vattnet har kokat in. Låt svalna. |
2. Ta fram två glasburkar med lock som rymmer ca 1,5 l och börja med att fördela salsan i botten på varje burk. |
3. Fortsätt med att dela upp isbergssalladen och lägg den ovanpå salsan. |
4. I tur och ordning lägger du i ingredienserna enligt principen att det blötaste ska vara underst. Lägg på hackade tomater och paprika. Fortsätt med kidneybönor, salladslök och majskorn. Toppa med den avsvalnade köttfärsen och slutligen nachosen, som man med fördel kan smula i handen så det blir lite mindre bitar. |
5. Förslut burken och ställ kallt. När det är dags att servera är det bara att hälla upp allt på en tallrik. |
En portion: 32,6 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Lunchlåda kanske inte låter så spännande. Men med lite planering och smarta förberedelser kommer den hemgjorda lunchen att bli dagens höjdpunkt. Passa på och gör flera portioner som du kan frysa in eller dela med andra.
I Asien steker man gärna ris med grönsaker, ägg och kött, en sorts asiatisk pyttipanna. Här kommer ett enkelt vegetariskt recept, med blomkål i stället för ris. För att få en asiatisk smak används sesamolja.
En härligt värmande soppa att ta med i termos eller burk och som man sedan värmer på jobbet är den perfekta lunchmaten. Servera gärna med en bit gott bröd.
En lätt och härlig sallad som man med fördel kan ta en skiva grovt rågbröd till. Dela brödskivan på hälften och bred på smör eller färskost.