
Glutenfri, grov pannkaka
Blanda torra ingredienser. Tillsätt lite av mjölken och rör till klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Tillsätt ev lite flyta
Utmaningen, tycker jag är att hitta ett bra ”bindemedel”; gärna så fiberrikt som möjligt; fast ändå inte alltför grovt för att förstöra ”pannkaksupplevelsen. Jag har experimenterat en del; och tycker att fullkornsdinkelmjöl fungerar bra; en kombination av siktat dinkelmjöl och grahamsmjöl eller om man vill köra väldigt lite kolhydrater kan man använda sig av t ex mandelmjöl och fiberhusk eller pofiber. (Tänk på att mandlar och nötter brukar vara ovälkomna ingredienser i skolan på grund av allergier)
Jag använder också lite mer ägg än till en vanlig pannkakssmet för att göra pannkakorna matigare.
Näringsvärde | Energi | Protein | Fett | Kolhydrater | Fibrer |
Per portion | 297 kcal | 17g | 13g | 25g | 3g |
Blanda torra ingredienser. Tillsätt lite av mjölken och rör till klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Tillsätt ev lite flyta
De här plättarna är mycket enkla att göra, få ingredienser och nästan inga kolhydrater. Dessutom är de jättegoda!
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741