Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Per portion 320 kcal
  • 21 g kolhydrater,
  • 17 g fett (varav 6 g mättat)
  • 19 g protein
  • 4 g fiber

Ingredienser (4 port)

  • 400 g sötpotatis
  • 8 ägg
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 1 fetaost (150 g)
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Recept:

Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
« Tillbaka till recept

Sötpotatistortilla med kanel & ingefära

Gör en stor form till helgens mysfrukost och ät med ugnsrostade grönsaker. Spara det som blir över i kylen och ha färdigt mellanmål nästa dag. Då med retrograderad stärkelse* som både ger nyttig prebiotika och långsammare kolhydrater. Prebiotika är fibrer i maten som inte bryts ner under matspjälkningen, utan följer med till tjocktarmen där de fungerar som näring till tarmbakterierna för en god tarmflora.

Näringsberäkning

  • Per portion 320 kcal
  • 21 g kolhydrater,
  • 17 g fett (varav 6 g mättat)
  • 19 g protein
  • 4 g fiber

Ingredienser

  • 400 g sötpotatis
  • 8 ägg
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 msk malen kanel
  • 1 fetaost (150 g)
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 zucchini
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt

Recept:

Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner

Gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 230 grader.
  2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, lägg i en ugnsform.
  3. Knäck äggen i en skål och vispa ihop med ingefära, kanel och salt.
  4. Häll äggblandningen i formen, blanda och smula över fetaosten. Ställ formen i ugnen och låt stå tills äggen stannat helt och tortillan fått en fin färg, ca 20 minuter.
  5. Dela tomater och zucchini. Lägg i en ugnsform, ringla över olja, salt och chiliflakes. Ställ i ugnen samtidigt som tortillan, ca 20 min.
  6. Servera tortillan nygräddad med rostade grönsaker. Eller ät som mellanmål – skär i mindre bitar och förvara i kylskåpet.

 

Senast uppdaterad 27 december 2022