Bli medlem Ge gåva

Näringsberäkning

  • Hela degen: 119 g kolhydrater
  • Per fralla: 12 g kolhydrater

Ingredienser

  • 10 st:
  • 2 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl keso, 4 %
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl havremjöl

Recept:

Linda Andersson
Foto: Lisa Björner
« Tillbaka till recept

Snabba frukostfrallor

Saftiga, mjuka frallor som inte behöver jäsa. Lättbakade godingar till hela familjen som bara tar 20 minuter att baka – inklusive gräddningen. Utmärkta att baka och fylla frysen med.

Näringsberäkning

  • Hela degen: 119 g kolhydrater
  • Per fralla: 12 g kolhydrater

Ingredienser

  • 10 st:
  • 2 ägg
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 3 dl keso, 4 %
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl havremjöl

Recept:

Linda Andersson
Foto: Lisa Björner

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
  2. Blanda ner bikarbonat, salt, keso och vispa med elvisp i någon minut. Tillsätt mandelmjöl och havremjöl och vispa tills kesobitarna går sönder.
  3. Forma tio runda frallor av den ganska fasta degen. Lägg dem på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda frallorna mitt i ugnen cirka 13 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Fröknäcke

Fröknäcke

Knaprigt knäckebröd fyllt av nyttiga, fiberrika frön – och knappt några kolhydrater, bara 1,25 gram per bit. Fröknäcke är lika gott med pålägg till frukosten som ihop med en god delikatessost, eller som snacks i stället för chips.

Läs mer om Fröknäcke
Frölimpa

Doften av nybakat bröd

Fluffiga frallor till frukost. Knäcke till osten. Och så saftig frölimpa som inte behöver jäsa. Bröd som är fyllda av nyttiga fibrer, glutenfria och snälla mot blodsockret bakar du snabbt och enkelt själv.

Läs mer om Frölimpa
Senast uppdaterad 27 december 2022