Hösten är perfekt för skaldjur
1. Hacka lök, morot och fänkål grovt.
2. Fräs skaldjursskalen och grönsaker i olja i en rymlig kastrull på hög värme tills de tagit färg, cirka 3–4 minuter.
3. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad och fyll på med vatten tills det precis täcker.
4. Koka upp och låt sjuda 30 minuter utan lock. Skumma av ytan med jämna mellanrum men rör inte runt i kastrullen, då blir fonden grumlig.
5. Stäng av spisen och låt fonden dra 60 minuter.
6. Sila genom finmaskig sil och reducera fonden tills cirka hälften återstår.
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr
Ge en gåva
Swish: 900 77 41
BG: 900-7741
Kontakta oss